tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρέμβαση Τάσου Μπαρτζώκα για τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών από την κακοκαιρία του Αυγούστου «Θάλεια»

Σε επικοινωνία του Τάσου Μπαρτζώκα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κατά την οποία υπενθύμισε ότι οι Ημαθιώτες ροδακινοπαραγωγοί αναμένουν τις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου», ο βουλευτής απέσπασε τη ρητή διαβεβαίωση ότι οι αποζημιώσεις «έχουν κλειδώσει».

Συγκεκριμένα, ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε ότι τα φαινόμενα έντονης κακοκαιρίας, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, έχουν λάβει διαστάσεις νέας κανονικότητας, εντούτοις δε θεωρούνται πρωτογενή ζημιογόνα αίτια, άρα και αποζημιωτέα. Αυτό οφείλεται στις παρωχημένες διατάξεις του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ο οποίος, όπως έχει υπερτονίσει ο Τάσος Μπαρτζώκας, επείγει να αλλάξει.

Από τη μεριά του ΥΠΑΑΤ διευκρινίστηκε ότι οι αποζημιώσεις, μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου των κρατικών ενισχύσεων (de minimis) είναι δεδομένες και, η καταβολή τους θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί η συλλογή όλων των οικονομικών δεδομένων που αφορούν το μέγεθος της ζημιάς. Για το θέμα αυτό, ο Τάσος Μπαρτζώκας θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι ο Τάσος Μπαρτζώκας είχε παρέμβει εγκαίρως προς τον Υπουργό, αποστέλλοντας του επιστολή αμέσως μετά το τέλος της κακοκαιρίας, ζητώντας του μέριμνα για τους καλλιεργητές,

Κατά τη συνομιλία, γνωστοποιήθηκε επίσης ότι στο σχεδιασμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ενόψει του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), θα ενταχθεί ιδιαίτερη πρόβλεψη, η οποία θα ενεργοποιεί αποζημιώσεις από οποιαδήποτε αιτία που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή. Το μέτρο αυτό, σε συνδυασμό με την αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, θα δώσει λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69