tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επέκταση των δηλώσεων ζημιών από την κακοκαιρία “Μήδεια” σε όλες τις καλλιέργειες που έχουν υποστεί ζημιά ζητά ο Γκυρίνης

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας με δεύτερη επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ζητά την “Επέκταση – έγκριση αναγγελίας και δηλώσεων ζημιών από το παγετό 14-18/2/2021 (κακοκαιρία “ΜΗΔΕΙΑ”) σε όλες τις καλλιέργειες δενδρώδεις και μη, που έχουν υποστεί ζημιά”.

Ακολουθεί η επιστολή:

“κ. Πρόεδρε

Η κακοκαιρία “Μήδεια” που έπληξε όλη τη χώρα μας εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και του παγετού, προξένησε σε όλα τα είδη καλλιεργειών (δενδρώδεις, ετήσιες, κ.α.) έντονα προβλήματα τόσο στο φυτικό κεφάλαιο και σε ορισμένες περιπτώσεις την ολοκληρωτική καταστροφή αυτών.

Η καταστροφή αυτή αποτυπώνεται και φαίνεται καθημερινά.

Μετά τις ανακοινώσεις από το Υποκατάστημα ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας, υποβλήθηκαν δηλώσεις για τον παγετό της 14ης έως 18/02/2021 (κακοκαιρία Μήδεια), για είδη και ποικιλίες που βρίσκονταν σε καλυπτόμενο ασφαλιστικά στάδιο, σύμφωνα με τον κανονισμό ασφάλισης Φυτικής παραγωγής του ΕΛΓΑ (άρθρο 6.Γ.1) και συγκεκριμένα για:

1. Δαμάσκηνα: οι ποικιλίες Έρλι Κουίν, Μπλακ Σπλέντορ και Όουεν Τι
2. Επιτραπέζια ροδάκινα: οι ποικιλίες Μπρίτνει Λέιν και Σαγγιτάρια
3. Νεκταρίνια: οι ποικιλίες Έρλι Μπόμπα, Έρλι Μέι, Έρλι Ντριμ, Πρώιμο Γκαρτόφα και Κρίμσον Μπέιμπι
4.Καλλιέργειες με χειμερινά κηπευτικά
5.Βερίκοκα όλων των ποικιλιών

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, παρακαλούμε όπως προβείτε στις ενέργειες που απαιτούνται από μέρους σας και εγκρίνετε – επεκτείνεται την υποβολή δηλώσεων ζημιάς, σε όλες τις δενδρώδεις καλλιέργειες και ετήσιες που έχουν υποστεί ζημιά.

Είμαστε βέβαιοι για την κατανόηση και επίλυση του θέματος για υποβολή δηλώσεων από τον παγετό, τις 14 έως 18/02/2021 (κακοκαιρία Μήδεια), για όλα τα είδη.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69