tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Οδηγίες της Διεπαγγελματικής για την μετάκληση αλλοδαπών εργατών γης

Επό την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνόκαρπων ανακοινώθηκαν τα εξής:

Με την παρούσα οδηγία , σας ενημερώνουμε για τις ισχύουσες   διατάξεις  που αφορούν  την μετάκληση εργατών γης  από τρίτες χώρες,  οι οποίοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου σύμφωνα με την παραγρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 4251/2014 (ΦΕΚ Α΄80)  και οι οποίες ισχύουν μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου  2021.

Οι διατάξεις αυτές είναι  α) ν. 4783/21 ,  άρθρο 16  (ΦΕΚ Α΄ 38),  β) ν.4798/21 ,  άρθρο 265 (ΦΕΚ Α΄ 68)  και γ)   Εγκύκλιος Γεν. Γραμματέα  Μεταναστευτικής  Πολιτικής αρ. 10776/ 29-04-21.

Σύμφωνα με τις  ανωτέρω,   θα πρέπει να γίνουν οι κάτωθι ενέργειες .

  • Υποβολή έντυπης αίτησης    των εργοδοτών ,  με τα απαιτούμενα προσωπικά στοιχεία    στην αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του τόπου διαμονής .
  • Στην αίτηση αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του μετακαλούμενου εργάτη όπως επώνυμο , όνομα , επώνυμο και όνομα πατέρα , επώνυμο και όνομα μητέρας , χώρα και ημερομηνία γέννησης , ιθαγένεια , αριθμός  διαβατηρίου , ημερομηνία έκδοσης και λήξης , χώρα έκδοσης .
  • Για την πιστοποίηση των ανωτέρω στοιχείων απαιτείται να συνυποβάλλονται μαζί με τα δικαιολογητικά,   απλή φωτοτυπία   α) του Διαβατηρίου  και  β) του πιστοποιητικού Οικογενειακής κατάστασης του μετακαλούμενου εργάτη .                  ( Εγκύκλιος αρ 10776/2021 ,  29/04/21 , του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής.)   ΠΡΟΣΟΧΗ Δεν απαιτείται σφραγίδα της Χάγης (apostille) ούτε μετάφραση επικυρωμένη . Τονίζουμε απλή φωτοτυπία των ανωτέρω εγγράφων .
  • Παράβολο των 100 ευρώ ανά μετακαλούμενο εργάτη , το οποίο δεν επιστρέφεται σε περίπτωση μη έλευσής του  .
  • Υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη στην οποία θα δηλώνει ότι  α) θα απασχολήσει προσωρινά,  τους περιλαμβανόμενους στην αίτηση  μετακαλούμενους για περίοδο τουλάχιστον 30 ημερών  και έως 90 ημέρες , με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 90 ημέρες  σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παραγρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 4251/2014. β) θα αναλάβει τις προβλεπόμενες δαπάνες της παραγρ. 3 του άρθρου 80 του ν. 3386/2005 (Α΄2012) .  γ) ο μετακαλούμενος  θα παρέχει τις αγροτικές εργασίες σε τόπο επακριβώς προσδιορισμένο  ως προς την Περιφερειακή Ενότητα , τον  Δήμο  και την Δημοτική Ενότητα  ή  Δημοτική Κοινότητα και ότι προσωρινά θα διαμένει σε τόπο που προσδιορίζεται με ακριβή στοιχεία Διεύθυνσης .

δ) το κατάλυμα που παρέχεται πληροί τις απαιτούμενες  από τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις , προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας και ότι σε περίπτωση που ο εργοδότης δεν παρέχει  κατάλυμα να προσκομισθούν  στοιχεία ότι ο εργαζόμενος διαθέτει εξ  ιδίων κατάλληλο κατάλυμα .

ε) ότι θα ενημερώνει την αρμόδια αρχή για οποιαδήποτε αλλαγή .

  • Ενιαία δήλωση καλλιέργειας ή εκτροφής ( πρόσφατη ) .

Η ασφάλιση των εργατών θα  γίνεται με εργόσημο και δεν μπορεί να προσκληθεί μετακλητός άνω των 60 ετών .

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά θα υποβάλλονται  με έντυπο τρόπο και με την χρήση ταχυμεταφοράς (courier), μέχρι την δημιουργία της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας η οποία ορίστηκε ότι θα ενεργοποιηθεί στις 15 Ιουνίου 2021 και για την οποία αργότερα θα σας δοθούν πρόσθετες οδηγίες   .

ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ,  ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ  ΣΕ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69