tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καρασαρλίδου: «Επιπλέον γραφειοκρατικά εμπόδια στην πρόσκληση εργατών γης»

Στη Βουλή με αναφορά έφερε η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου το πρόβλημα, με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι και πάλι οι αγρότες, σχετικά με την πρόσκληση εργατών γης.

Συγκεκριμένα, χθες 19 Μαίου ,εκδόθηκε  από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου , οδηγία  προς τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων , σύμφωνα με την οποία ζητείται η προσκόμιση βεβαίωσης από τις υπηρεσίες ΚΕΠΠΥΕΛ , η οποία θα πιστοποιεί τις ώρες ανθρώπινης απασχόλησης (ΜΑΕ) , των καλλιεργειών του Αγρότη .

Η νέα αυτή οδηγία πολλαπλασιάζει την ταλαιπωρία των αγροτών και αυξάνει τη γραφειοκρατία για την πρόσκληση εργατών γης, οξύνοντας το ήδη μεγάλο πρόβλημα των υποστελεχομένων υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για τον έλεγχο των φακέλων των αιτούντων εργατών Τρίτων Χωρών (κυρίως Αλβανών εργατών), με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαθεί και αυτή η λίγη παραγωγή που απέμεινε πάνω στα δένδρα. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με τις παραπάνω ενέργειες υπονομεύει και δυσχεραίνει τη διαδικασία πρόσκλησης των εργατών γης, βάζοντας νέα εμπόδια στους ήδη ταλαιπωρημένους αγρότες.

Η βουλευτής καλεί τον αρμόδιο υπουργό να επιληφθεί του ζητήματος και να ανακαλέσει τη χθεσινή οδηγία, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία πρόσκλησης των εργατών γης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69