tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βεσυρόπουλος: «Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του αρδευτικού έργου «Βεργίνα-Μελίκη-Κυψέλη-Αιγίνιο»

Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας είχε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή.

Αντικείμενο της σύσκεψης τα μεγάλα έργα στην Ημαθία. Καθορίστηκαν οι προτεραιότητες, το χρονοδιάγραμμα δράσεων και οι επόμενες κινήσεις για μια σειρά από έργα, όπως:

  • Το εγγειοβελτιωτικό έργο στη δεξιά όχθη του Αλιάκμονα, δηλαδή στις περιοχές Βεργίνα-Μελίκη-Κυψέλη-Αιγίνιο για την κατασκευή δικτύου άρδευσης. Στη συνάντηση του κ. Βεσυρόπουλου με τον κ. Καραμανλή, υπήρξε δέσμευση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ότι θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για τη μελέτη το επόμενο εξάμηνο.
  • Ο οδικός άξονας που θα συνδέσει το υπάρχον τμήμα του δρόμου Νάουσα-Πατρίδα με την Εγνατία Οδό, που θα αλλάξει το συγκοινωνιακό χάρτη της Ημαθίας και θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση.

Ο κ. Βεσυρόπουλος αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλία για μια κοινή συνάντηση ανάμεσα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να  ενταχθεί το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ανάλογη διαδικασία θα υπάρξει και για το έργο του ανισόπεδου κόμβου της Νάουσας και της σύνδεσής του με την υφιστάμενη οδό.

  • Η κατασκευή των δύο φραγμάτων-δεξαμενών στο ρέμα Κρασοπούλι, για να διασφαλιστεί η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, ο εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα και η εξυπηρέτηση των αρδευτικών αναγκών της περιοχής. Στη συνάντηση του κ. Βεσυρόπουλου με τον κ. Καραμανλή συμφωνήθηκε να ενταχθεί η σχετική μελέτη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Για όλα τα ανωτέρω έργα, υπάρχει διαρκής επικοινωνία εδώ και πολύ καιρό του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή, με στόχο την πρόοδο και ωρίμανσή τους, που αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσει η κατασκευή και υλοποίησή τους.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69