tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μαρκούλης: "Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για προκαταβολές 40% στις αποζημιώσεις των αγροτών ήταν φενάκη"

Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο θέμα των αγροτικών αποζημιώσεων ασκεί με ανακοίνωσή του το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Αντώνης Μαρκούλης. Αναλυτικά αναφέρει:

"Αιχμάλωτη των πολλών, μεγαλόστομων και εν πολλοίς ακατάληπτων υποσχέσεών της προς τους αγρότες της Ημαθίας παραμένει η κυβέρνηση της Ν.Δ. Η επιλογή Υπουργών άσχετων με το αντικείμενο, που στην κυριολεξία κάνουν το… «Αγροτικό» τους στην πλάτη των αγροτών μας, φέρνει δυστυχώς τα αποτελέσματα που όλοι βιώνουμε: αναβλητικότητα, παλινωδίες και καθυστερήσεις, σε συνδυασμό με πομπώδεις δεσμεύσεις και ανερμάτιστες δηλώσεις, που μπερδεύουν τους πάντες, γεννούν ανασφάλειες στον αγροτικό κόσμο και απογοητεύουν τους πάντες για τον τρόπο αντιμετώπισης αυτού του παραγωγικού κλάδου.

Εν προκειμένω, οι αρχικές δεσμεύσεις Πρωθυπουργού και Υπουργού για προκαταβολές 40% σε όλους τους ζημιωθέντες από τον παγετό αγρότες μέσα στον Ιούλιο, μάλιστα στο 100% της ζημιάς, ήταν φενάκη από όλες τις πλευρές. Ούτε το 100% αποζημιώνεται, ούτε όλοι οι παραγωγοί, ούτε φυσικά μέσα στο καλοκαίρι, αφού δόθηκε δικλείδα ασφαλείας των προκαταβολών η 31η Οκτωβρίου! Τέτοια κυβερνητική συνέπεια, τόσο ενδιαφέρον για το πώς θα επιβιώσουν οι ζημιωθέντες αγρότες μέσα στους επόμενους μήνες, χωρίς παραγωγή και χωρίς έσοδα.

Όσον αφορά τα προγράμματα στήριξης των άλλων κλάδων λόγω της μειωμένης παραγωγής, μεταποιητικές μονάδες, εποχικοί εργαζόμενοι και δεκάδες εμπλεκόμενοι κλάδοι περιμένουν εις μάτην την εξειδίκευση των υπεσχημένων κυβερνητικών μέτρων. Χωρίς να αισιοδοξούν, ούτε για την ταχύτητα ούτε για τη γενναιοδωρία των υπευθύνων.

Δύο χρόνια κυβέρνησης Ν.Δ., δύο Υπουργοί, καμία πολιτική. Κανένα αισιόδοξο μήνυμα για τον αγροτικό κόσμο. Κανένα σχέδιο αναδιοργάνωσης, κανένας προβληματισμός και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που αλλάζει τα δεδομένα μέρα με τη μέρα, απειλώντας παραγωγές και ανθρώπους. Αντί αυτών, ακατάσχετη γραφειοκρατία, ρουσφετολογικές μικροπολιτικές και επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων, που προσβάλλει τους αγρότες και όλους μας. Ως πότε;".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69