tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκπαίδευση νέων στο καινοτόμο πρόγραμμα «Ευφυής Δενδροκομία με τη χρήση UAVs», υλοποιεί το ΑΠΘ με τη συμμετοχή του Δήμου Νάουσας

Μέχρι τις 9 Ιανουαρίου του 2022 θα υποβάλλονται αιτήσεις των ενδιαφερόμενων για συμμετοχή στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ευφυής Δενδροκομία με τη χρήση UAVs» που υλοποιεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με τη συμμετοχή και του Δήμου Νάουσας.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του προγράμματος, συνολικά 50 νέοι που επιθυμούν να ασχοληθούν με την δενδροκομία ή δενδροκόμοι με μέτρια ή εκτεταμένη εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ολοκληρωμένες γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη δενδροκομία. Το πρόγραμμα διαρκεί 28 ώρες και θα υλοποιηθεί στην Ημαθία και στην Πιερία (συνολικά 56 ώρες και για τις δύο περιοχές). Περιλαμβάνει θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, ενώ στο τέλος του προγράμματος θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Επισημαίνεται ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που εντάσσεται στο έργο «Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά», σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Στην υλοποίηση του προγράμματος συμμετέχουν η Συστάδα (cluster) εταιρειών «ΙΚΕ Πυρηνόκαρπων» (Δίκτυο Πυρηνόκαρπων Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία), ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ράχης Πιερίας «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» και ο Δήμος Νάουσας. Επιστημονικά Υπεύθυνος του έργου είναι ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης, Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευστράτιος Στυλιανίδης.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει ενδεικτικά:

• Εισαγωγή στις καινοτομίες παραγωγής φρούτων

• Εντοπισμός και κατανόηση προβλημάτων παραγωγής φρούτων

• Διερεύνηση πιθανών λύσεων σε προβλήματα παραγωγής

• Γνωριμία με καινοτόμες μεθόδους και τεχνολογίες παρακολούθησης

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών και τις αιτήσεις συμμετοχής δημοσιεύονται στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://www.generationag.org/eyfyhs-dendrokomia-me-xrhsh-uavs

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69