tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Την αναβολή υποχρέωσης εισαγωγής ηλεκτρονικού συμβολαίου μίσθωσης αγροτεμαχίων ως τις δηλώσεις ΟΣΔΕ ζητάει ο Τσαβδαρίδης

Να αναβληθεί η υποχρέωση εισαγωγής ηλεκτρονικού συμβολαίου μίσθωσης αγροτεμαχίων τουλάχιστον ως τις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2023 ζητάει ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Τσαβδαρίδης υπογραμμίζει ότι προκαλεί μεγάλο προβληματισμό σε χιλιάδες αγρότες η απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως ανακοινώθηκε τον τελευταίο μήνα του 2021, να εισάγει το ηλεκτρονικό μισθωτήριο ως προαπαιτούμενο για την υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ το 2022 αντί του χειρόγραφου που ίσχυε πριν.

Όπως επισημαίνει, παρά το γεγονός ότι ως φιλοσοφία, η ενέργεια αυτή κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση της εξυγίανσης και του εκσυγχρονισμού της διαδικασίας, εντούτοις στην πράξη η βεβιασμένη εφαρμογή της απόφασης ενέχει τον κίνδυνο να μείνουν εκτός επιλεξιμότητας χιλιάδες στρέμματα καθώς τα περισσότερα μισθωτήρια είναι χειρόγραφα.

Ως εκ τούτου, ο γραφειοκρατικός όγκος και χρόνος που απαιτείται προκειμένου να αναρτηθούν τα μισθωτήρια στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, είναι σχεδόν απαγορευτικός για την εντός των προθεσμιών διεκπεραίωση της διαδικασίας, δηλαδή τον Μάρτιο του 2022. Πολλώ δε μάλλον, υπογραμμίζει ο Βουλευτής Ημαθίας, όταν υπάρχουν εκατοντάδες περίπλοκες περιπτώσεις, όπως εμπλοκή πολλών κληρονόμων στα αγροτεμάχια αλλά και εύρεση όλων των χειρόγραφων μισθωτηρίων που βρίσκονται σε ισχύ, για την επίλυση των οποίων, όχι μόνο η πλειοψηφία των αγροτών δεν έχει ακόμη ενημερωθεί πλήρως και δεν είναι έτοιμη να διεκπεραιώσει, αλλά ακόμη και αν σήμερα ενημερωνόταν, θα απαιτείτο έτσι και αλλιώς μεγάλο χρονικό διάστημα διεκπεραίωσης.

Κατόπιν τούτων ο κ. Τσαβδαρίδης ζητάει την ΑΝΑΒΟΛΗ της υποχρέωση εισαγωγής ηλεκτρονικού συμβολαίου μίσθωσης αγροτεμαχίων τουλάχιστον ως τις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2023 επειδή:

· Στόχος της όποιας απόφασης δεν είναι να περιπλέξει αλλά να απλοποιήσει τη διαδικασία

· η µη δήλωση του συνόλου της έκτασης που κατέχει ένας γεωργός, όχι γιατί αμέλησε να το πράξει αλλά γιατί δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει εγκαίρως όλα όσα απαιτούνται από την Απόφαση, επισύρει κυρώσεις/µειώσεις από τη χορήγηση των ενισχύσεων σε καιρούς έτσι και αλλιώς δυσμενείς οικονομικά για τον αγροτικό μας κόσμο

· η υποχρέωση ή όχι, ηλεκτρονικής σύνταξης είναι απόφαση της ΑΑ∆Ε και όχι του ΟΠΕΚΕΠΕ

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69