tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καρασαρλίδου: "Υπάρχει καθολική ζημιά στις καλλιέργειες από τον παγετό"

Η Φρόσω Καρασαρλίδου,  πρώην βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Α.Σ Βέροιας, του Α.Σ Απόλλων και του Α.Σ Νάουσας και πραγματοποίησαν επίσκεψη στις δενδροκαλλιέργειες που επλήγησαν από τον παγετό της 10-13 Μαρτίου.

"Διαπιστώθηκε και ομολογήθηκε από όλους καθολική  ζημιά στις καλλιέργειες βερίκοκων , δαμάσκηνων , αμυγδάλων , κορόμηλων και στις πρώιμα  ανθισμένες ποικιλίες επιτραπέζιων ροδάκινων , νεκταρινιών και βιομηχανικών ροδάκινων" αναφέρει η κ. Καρασαρλίδου.

Με αφορμή τις επαφές της με τον αγροτικό κόσμο, η Φρ. Καρασαρλίδου δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή και στήριξή της στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, όπως αυτά διατυπώθηκαν από τους εκπροσώπους τους:

  • Άμεση πρόσληψη γεωπόνων από τον ΕΛΓΑ για γρήγορη εκτίμηση του μεγέθους της ζημιάς ανά αγροτεμάχιο .
  • Καθολική κάλυψη και αποζημίωση σε όλα τα στάδια της ανθοφορίας .
  • Ενίσχυση του ΕΛΓΑ με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε να καλυφθούν οι αποζημιώσεις
  • Έκτακτα μέτρα όπως η κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και η χρηματοδότηση της απώλειας εισοδήματος , από την πανδημία, την ενεργειακή κρίση ,τον πόλεμο και το νέο εμπάργκο .

"Ο Νομός Ημαθίας πλήττεται για τρίτη συνεχή χρονιά από «ακραία»  καιρικά φαινόμενα, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Το οκταετές εμπάργκο της Ρωσίας στο επιτραπέζιο ροδάκινο , σε συνδυασμό με το φετινό εμπάργκο στο βιομηχανικό ροδάκινο και την κομπόστα θα αποτελειώσει τον αγροτικό κόσμο. Ο διπλασιασμός της τιμής του  πετρελαίου , η τεράστια αύξηση της τιμής του ρεύματος , οι δυσθεώρητες αυξήσεις στα λιπάσματα και τα γεωργικά φάρμακα έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους αγρότες, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στο κόστος παραγωγής.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί ο αγροτικός κόσμος και ο πρωτογενής τομέας ,ειδικότερα σήμερα που βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης" υπογράμμισε η κ. Καρασαρλίδου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69