tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ταξίδι Γιαννακάκη στην Αλβανία για εργάτες γης και συνεργασίες στον αγροτικό τομέα

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Απριλίου στην Αλβανία, στα γραφεία της Νομαρχίας της πόλης Ελμπασάν, επίσκεψη του προέδρου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων κ. Χρήστου Γιαννακάκη και Αντιπροέδρου της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών και Αλβανικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων, καθώς και την παρουσίαση των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων της Ελλάδας για τους εργάτες γης .

Στην συνάντηση, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Κυβερνητικού Σοσιαλιστικού κόμματος και βουλευτής κ. Damian Gjiknouri, η Νομάρχης του Νομού Ελμπασάν κα Majlinda Perriu, οι Δήμαρχοι των πόλεων Ελμπασάν κ.Gledian Llatja , Γράμς κ.Klodian Tace , Τσέρικ κ.Andis Salla, Πεκίν κ. Lorenc Toscu , Μπελές κ. Arif Tafani, και η Αντιδήμαρχος Λιμπράζντ κα Elvira Poci. Επίσης μετείχε ο Δημοσιογράφος κ.Fatmir Popja και η συνεργάτρια στην Ελλάδα της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων κα Armida Plangarica .

Σκοπός της συνάντησης ήταν η δημιουργία μελλοντικών συνεργασιών μεταξύ των φορέων που ενεργοποιούνται στην αγροτική παραγωγή στην γειτονική χώρα Αλβανία και των αντίστοιχων φορέων της Ελλάδας .

Η συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθεί η κατάρτιση ενός μελλοντικού σχεδίου ανταλλαγής εμπειριών και σύσφιξης των σχέσεων , έτσι ώστε να μπορέσουν να υπάρξουν συνέργειες και υλοποίηση προγραμμάτων, εν όψει της προοπτικής ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση .

Υπογραμμίστηκε η αποτελεσματική συνεργασία που υπήρξε κατά την περίοδο των αυστηρών περιορισμών του κορονοϊού και του lockdown το 2020, μεταξύ των Δημάρχων της Αλβανίας και της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων, για την διακίνηση εργατών γης και την εξυπηρέτηση αμοιβαίων αναγκών .

Συζητήθηκε επίσης, η δημιουργία ομάδας εργασίας, έτσι ώστε οργανωμένα να προγραμματιστούν οι επόμενες ενέργειες, που θα οδηγήσουν σε ανταλλαγή επισκέψεων και υλοποίηση κοινών δράσεων .

Ταυτόχρονα ο κ. Γιαννακάκης ανέπτυξε τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και ζήτησε την συνέχιση της καλής σχέσης με τους Δημάρχους, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι ενδιαφερόμενοι να εργαστούν στην Ελλάδα και παράλληλα να καλυφθούν οι ανάγκες της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής από το έμπειρο εργατικό δυναμικό της γειτονικής χώρας .

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69