tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τι αποφάσισαν οι ροδακινοπαραγωγοί στην σύσκεψη της Βέροιας

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη (22 Σεπτεμβρίου), στη Βέροια, σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων από πέντε ροδακινοπαραγωγικούς νομούς της χώρας.

Στην σύσκεψη, που έγινε με την αιγίδα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, παρευρέθηκαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι και ροδακινοπαραγωγοί από την Ημαθία, την Πέλλα, την Φλώρινα, την Κοζάνη και την Λάρισα.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι Σύλλογοι: Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», Κρύας Βρύσης «Ομόνοια», Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, Τυρνάβου, «Ενότητα» Πέλλας, Γεωργών Βέροιας, Αμυνταίου Φλώρινας, «Αγρός» Αλμωπίας, Μεσημερίου Εδεσσας, Σκύδρας, Ροδοχωρίου, Κατερίνης «Δήμητρα», Γαλατάδων, Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Συζήτησαν για τα προβλήματα της φετινής περιόδου στην παραγωγή και εμπορία του ροδάκινου. Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στο διπλασιασμό του κόστους παραγωγής, τις χαμηλές εμπορικές τιμές, καθώς και τις έντονες και συνεχόμενες βροχοπτώσεις που έπληξαν φέτος την καλλιέργεια και δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, όπως επίσης και τα προβλήματα απορρόφησης που υπήρξαν φέτος στο βιομηχανικό ροδάκινο.

Ακόμη ανέφερα ότι οι τιμές παραγωγού φέτος ήταν πολύ κάτω του κόστους παραγωγής. Στα συμπύρηνα ροδάκινα κυμάνθηκε γύρω στα 26 - 27 λεπτά (οι βιομήχανοι είχαν υποσχεθεί ότι θα έδιναν 34 λεπτά) και στα επιτραπέζια γύρω στα 40 λεπτά.

Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο κ. Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, «μεγάλες ποσότητες δεν συγκομίστηκαν αλλά και δεν ήταν εμπορεύσιμες λόγω των προβλημάτων από τις βροχοπτώσεις. Επίσης είχαμε προβλήματα λόγω της μείωσης της ζήτησης και των εξαγωγών. 

Δεν φταίνε οι αγρότες για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την οικονομική κρίση. Όλο το προηγούμενο διάστημα πλήρωναν τα έξοδα για την καλλιέργεια. Ζητάμε άμεσα στήριξη για να συνεχίσουμε την καλλιέργεια. Ζητάμε αποζημιώσεις για τις ζημιές από το χαλάζι, καθώς και από τις βροχοπτώσεις που δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην ποιότητα και έκαναν πολλές ποσότητες μη εμπορεύσιμες.

Αποφασίσαμε κινητοποιήσεις για την ανάδειξη και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.. Αποφασίσαμε συντονισμένες κινητοποιήσεις στις 12 και 13 Οκτωβρίου και στη συνέχεια συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της κλαδικής έκθεσης Agrotica». 

Πηγή: https://www.agrotypos.gr/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69