tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τεχνολογία και Πρωτογενής Τομέας, το ραντεβού της Ημαθίας στην AGROTICA

Γράφει η Τουπεκτσή Λίνα, Γεωπόνος Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Τις επόμενες ημέρες στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται η 29η Διεθνής Έκθεση αγροτικών μηχανημάτων και εφοδίων AGROTICA.

Στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας θα χτυπά η καρδιά του πρωτογενούς τομέα, ενός από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, αλλά και με διεθνές πλέον ενδιαφέρον, αφού οι μεγαλύτερες γεωργικές χώρες της Ευρώπης, βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο αγροδιατροφικός τομέας, πλέον μαζί με τον τομέα της υγείας θα έχουν κυρίαρχο ρόλο στις σύγχρονες κοινωνίες καθορίζοντας πολιτικές και προτεραιότητες. Και εδώ εισέρχεται ο παράγων τεχνολογία, που με την ραγδαία ανάπτυξη του επηρεάζει άμεσα και δραστικά τον αγροτικό τομέα.

Τα επόμενα χρόνια ο αγρότης θα περνάει περισσότερο χρόνο δουλεύοντας στον υπολογιστή του σε σχέση με τον χρόνο που θα δαπανά στο χωράφι. Οι νέες τάσεις στην γεωργία, η κυκλική οικονομία, οι καινοτόμες πρακτικές στη διαχείριση φυσικών πόρων και ενέργειας, η αγροτεχνολογία και βιο-οικονομία στην αγροτική παραγωγή είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στα παράλληλα γεγονότα της Agrotica.

agrotica syned

Σε συνδυασμό με το εμπορικό μέρος όπου οι εταιρίες θα παρουσιάσουν νέα προϊόντα τεχνολογικά εξελιγμένα αλλά και το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τα σχέδια βελτίωσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναδεικνύουν την Agrotica ως ένα σημαντικό ραντεβού του συνόλου του πρωτογενούς τομέα όπου θα εξεταστούν και συζητηθούν τάσεις, τεχνικές, τεχνολογίες, χρηματοδοτήσεις για το σήμερα και το αύριο των καλλιεργειών.

Ως μέρος της τεχνολογικής μετεξέλιξης, η εκμηχάνιση της ελληνικής γεωργίας αναδεικνύεται ως μείζον θέμα προκειμένου ο Έλληνας καλλιεργητής να μειώσει τις εισροές στο χωράφι, να έχει καλύτερη και μεγαλύτερη παραγωγή και να διασφαλίζει καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Με αυτόν τον τρόπο δικαιώνονται και τα καταληκτικά συμπεράσματα της πτυχιακής μου διατριβής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αφού καταφανέστατα πλέον φαίνεται ότι η εκμηχάνιση μπορεί να έχει κυρίαρχο ρόλο στην βιώσιμη ανάπτυξη. Η Agrotica συνεπώς έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από μια εκθεσιακή εμπειρία και θα είναι και το σημείο συνάντησης του πρωτογενούς τομέα της Ημαθίας, του νομού μας που μπορεί να έχει ηγετικό ρόλο στη χώρα μας τόσο στην παραγωγή όσο και στην μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69