tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σε κινητοποίηση μηλοπαραγωγών στην Αθήνα Ημαθιώτες παραγωγοί

Δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλες τις μήλοπαραγωγικές περιοχές της χώρας στις 15 Νοέμβρη , ο Αγροτικός σύλλογος Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας" και αγρότες από το Ροδοχώρι συμμετείχαν στο μεγάλο και μαχητικό πανελλαδικό συλλαλητήριο μηλοπαραγωγών στην Αθήνα την Πέμπτη 24 Νοέμβρη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

"Με τις κινητοποιήσεις αυτές αναδείξαμε το μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι μηλοπαραγωγοί όλης της χώρας και τον κίνδυνο να ερημώσουν οι περιοχές μας, να μην μπορούμε να καλλιεργήσουμε και να καλύψουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών μας

Αναδείξαμε την αισχροκέρδεια των εμπόρων που μας αρπάζουν σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα μας κάτω του κόστους παραγωγής και τα πουλάνε 6 ως 10 φορές ακριβότερα στο ράφι , σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών.

Η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ανάγκασε την κυβέρνηση να αποδειχθεί και να παραδεχτεί πως υπάρχει οξυμένο πρόβλημα, και ο υπουργός δεσμεύτηκε στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των αγροτών, ότι το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκέμβρη θα εξαγγείλει μέτρα στήριξης για την απώλεια εισοδήματος των μηλοπαραγωγών (που ανέρχεται σε εκατοντάδες ευρώ το στρέμμα) χωρίς όμως να αναφερθεί στο ύψος και τη μορφή της όποιας αποζημίωσης. Θεωρούμε ως ένα θετικό αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων μας την δέσμευση του υπουργού, ωστόσο δεν εφησυχάζουμε.

Όσον αφορά τις συνδεδεμένη ενίσχυση ο υπουργός επιβεβαίωσε την περικοπή στην πλειοψηφία των μηλοπαραγωγών παρά τις περσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης πώς αυτή θα δοθεί μέχρι το 2027 και το αίτημα των παραγωγών για διατήρηση της

Καλούμε το υπουργείο να σταματήσει τον άθλιο διαχωρισμό δίνοντας συνδεδεμένη για τα μήλα σε κάποιες περιοχές και σε άλλες όχι, είτε κόβοντας από άλλα προϊόντα και δίνοντας την σε κάποια άλλα, με σκοπό να στρέψει τον έναν αγρότη ενάντια στον άλλον.

Αναμένουμε εξαγγελία του υπουργού που θα αποκαθιστά την αδικία πού γίνεται και η συνδεδεμένη ενίσχυση να δοθεί σε μήλα ροδάκινα και καρπούς με κέλυφος.

Όπως αναδείχθηκε από τη συζήτηση αλλά και από το σχέδιο προϋπολογισμού που έχει καταθέσει η κυβέρνηση για συζήτηση στη Βουλή, υπάρχουν χρήματα και πόροι ώστε να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και να ικανοποιηθούν τα άμεσα αιτήματα μας. Εναπόκειται στην πολιτική βούληση και ευθύνη της κυβέρνησης αν θα στηρίξει το αγρότες ή τους επιχειρηματίες για μια. Ακόμη φορά.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας αναμένοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και βρισκόμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69