tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ειδική ενίσχυση για τα λιπάσματα: Δεν υποβάλλουν όλοι οι αγρότες Υπεύθυνη Δήλωση

Με αφορμή τα ερωτήματα δικαιούχων αγροτών, μελών των Αγροτικών Συνεταιρισμών στην ΕΘΕΑΣ στους οποίους καταβάλλεται σήμερα η ειδική ενίσχυση για τα λιπάσματα σχετικά με την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης, η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών διευκρινίζει τα ακόλουθα για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας.

Συγκεκριμένα:

1. Υπεύθυνη δήλωση θα καταθέσουν ΜΟΝΟ αυτοί που έχουν λάβει επιπλέον του 2% (ζωοτροφές) κρατική ενίσχυση, αυτό αφορά λίγους μεμονωμένους αγρότες και νομικά πρόσωπα που έλαβαν πιθανά κρατικές ενισχύσεις.

2. Η πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης για τα λιπάσματα έγινε με βάση την αξία των τιμολογίων λιπασμάτων που κατέθεσε κάθε δικαιούχος επί τον συντελεστή 10,95%. Δηλαδή για αξία τιμολογίων 1.000 ευρώ καταβάλλεται ενίσχυση 109,5 ευρώ.

3. Η υπεύθυνη δήλωση που αναφέρεται στην σχετική ΚΥΑ δεν αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή της ενίσχυσης αλλά έχει απογραφικό χαρακτήρα ώστε να εντοπισθεί κάποιος που έχει λάβει σωρευτικά κρατικές ενισχύσεις που δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 250.000 ευρώ.

4. Η πλειονότητα των δικαιούχων που έχει λάβει κρατικές ενισχύσεις όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αφορά σε αυτούς που έλαβαν την ενίσχυση του 2% (ζωοτροφές) από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Επειδή αυτή η καταβολή είχε πραγματοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν γνωστή και λήφθηκε υπόψη για την πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης για τα λιπάσματα. Επομένως αυτοί οι δικαιούχοι που έλαβαν το 2% δεν χρειάζεται να καταθέσουν την υπεύθυνη δήλωση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69