tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η ΕΛΜΕ στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας στηρίζει, όπως κάνει πάντα, τους αγώνες των αγροτών οι οποίοι και στον Νομό μας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Θεωρεί δίκαια τα αιτήματα τους για:

  1. Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο (όπως στους εφοπλιστές), φτηνό ρεύμα και νερό (όπως στους βιομήχανους).
  2. Κατάργηση του ΦΠΑ και μείωση των τιμών σε όλα τα αγροτικά μέσα, εφόδια, ζωοτροφές, φάρμακα.
  3. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  4. Βασικά έργα υποδομής.
  5. Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ. Πλήρη, δημόσια ασφάλιση και άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ των πρόσφατων ζημιών (100%) φυτικού και ζωϊκού κεφαλαίου σε όλη τη χώρα.
  6. Αφορολόγητο και ακατάσχετο αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  7. Ανατροπή της αντιαγροτικής ΚΑΠ της ΕΕ.
  8. Φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα για το λαό. Κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα προϊόντα. Χτύπημα της ασυδοσίας των εμποροβιομηχάνων, άμεση πληρωμή των παραγωγών.

"Κυβέρνηση -ΕΕ - κεφάλαιο επιχειρούν την αναπροσαρμογή της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής με κριτήριο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του διατροφικού τομέα. Στόχος τους η μείωση του αγροτικού πληθυσμού, το «μητρώο αγροτικών εκμεταλλεύσεων», οι συνεταιρισμοί ΑΕ και οι λεγόμενες επιχειρηματικές ομάδες παραγωγών που χρηματοδοτούνται αδρά.

Οι αγώνες των φτωχών και μεσαίων αγροτών στοχεύουν στο να μπορούν να ζουν από τα χωράφια τους, να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να βγάζουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο. Παράλληλα οι διατροφικές ανάγκες του λαού μας να καλύπτονται από καλά και προσιτά αγροτικά προϊόντα.

Το αγροτικό ζήτημα είναι άρρηκτα δεμένο με το κύμα ακρίβειας που μαστίζει σήμερα τα λαϊκά εισοδήματα" αναφέρει η ανακοίνωση.

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69