tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Προσωρινή Εθνική Επιτροπή Κερασιού συνεδρίαση στην Βέροια

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΘΕΑΣ συγκροτήθηκε η Προσωρινή Εθνική Επιτροπή Κερασιού, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίασή της το πρωί του Σαββάτου (27/5) στη Βέροια.

Κύριος στόχος της ως άνω επιτροπής είναι η οργάνωση του τομέα του κερασιού στη χώρα μας, η διασφάλιση της παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών παραγωγών, καθώς και η άμεση αντιμετώπιση των ζημιών εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που το τελευταίο διάστημα πλήττουν τις καλλιέργειες.

Η Επιτροπή συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε προσωρινό Προεδρείο. Την πρώτη συνεδρίαση συντόνισε ο Αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, κ. Χρήστος Γιαννακάκης και καθόρισε το πλαίσιο λειτουργίας της, όπως αυτό προβλέπεται από το Καταστατικό της ΕΘΕΑΣ.

Στη συνέχεια, η Επιτροπή συζήτησε για τις ζημιές, που έχουν προκύψει στις πρώιμες ποικιλίες κερασιού από τις βροχοπτώσεις, ακόμη και στις περιπτώσεις, όπου έχουν τοποθετηθεί αντιβρόχινα καλύμματα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Προέδρου, κ. Ντούρου, υπάρχουν σοβαρές ζημίες, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν από τον ΕΛΓΑ.

Επιπλέον, οι συνθήκες της χειμερίας νάρκης και οι ώρες ψύχους που έπρεπε να έχουν τα δέντρα, δεν καλύφθηκαν, με συνέπεια τη μη κανονική γονιμοποίηση και την καρπόπτωση, η οποία παρατηρείται και σε πολλές άλλες ποικιλίες, εκτός από τις πρώιμες.

Τέλος, να αναφέρουμε πως στην Εθνική Επιτροπή Κερασιού θα μετέχουν οι κ.κ.: Ντούρος Δημήτριος, Ταμπακιάρης Κωνσταντίνος, Νταούκας Στέφανος, Γαλάνης Βασίλειος, Κονάκογλου Γεώργιος, Παπαδόπουλος Κοσμάς, Μεγλένης Αθανάσιος, Λυσίτσας Ιωάννης, Παπαδόπουλος Νικόλαος, Πασχούλας Αντώνιος και Χατζηχρήστος Χρήστος.

Η ΕΘΕΑΣ στο πλαίσιο της ανάπτυξης του οργανωτικού πλαισίου που προβλέπει το Καταστατικό της έχει συγκροτήσει Εθνικές Επιτροπές και για άλλα προϊόντα, οι οποίες θα συγκροτηθούν σε σώμα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς επίσης ξεκίνησε και την ίδρυση τοπικών παραρτημάτων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας από συνεταιρισμούς που είναι μέλη της. Είναι μια διαδικασία, η οποία θα συνεχιστεί, έτσι ώστε το δίκτυο των οργανωμένων συνεταιρισμών της ΕΘΕΑΣ να «απλωθεί» σε όλη τη χώρα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69