tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στο πλάι των κτηνοτρόφων ο δήμος Βέροιας

Ψήφισμα συμπαράστασης στην Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων ενέκρισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρισε τα αιτήματα που παρουσίασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Στέργιος Κίρτσιος. Αναλυτικά, τα αιτήματα των κτηνοτρόφων είναι:

1. Φορολογικό - ασφαλιστικό: μείωση των συντελεστών φορολόγησης και αυτονόμηση του ΟΓΑ με μείωση των ασφάλιστρων (εισφορές)

2. Ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2017 με επανακαθορισμό του όρου βοσκότοπος στην Ε.Ε και κατανομή του βοσκότοπου στο ζωικό κεφάλαιο που πραγματικά βόσκει και όχι στα ενσταβλισμένα που δεν χρειάζονται βοσκότοπο και θα πρέπει να επιδοτηθούν με άλλο τρόπο (συνδεδεμένες).

3. Αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και διαχωρισμός της ζωικής παραγωγής από την φυτική με ξεχωριστά ταμεία.

4. Άδειες λειτουργίας με μια αίτηση στις ήδη υπάρχουσες εκμεταλλεύσεις με σαφή και οριοθετημένο τρόπο ώστε να εκλείψει η πολυδαίδαλη γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων.

5. Αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των κτηνοτρόφων με το ψαλίδισμα έως και 70% της εξισωτικής, επαναφορά της εξισωτικής στο παλιό καθεστώς γιατί έχει χάσει τον χαρακτήρα της και πληρωμές των κτηνοτρόφων από παλιά προγράμματα (συνδεδεμένη εξισωτική παλαιοτέρων ετών καθώς και αποζημίωση από καταρροϊκό πυρετό).

6. Χρήση του κανονισμού de minimis για κάλυψη της χαμένης παράγωγης (γαλακτοπαραγωγή) σε όλους τους κτηνοτρόφους και αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ ή ΠΣΕΑ για απώλεια ζωικού κεφαλαίου λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών.

7. Στελέχωση των περιφερειακών κτηνιατρικών υπηρεσιών με ανάλογη κατανομή κτηνίατρων πα να εξαλειφθεί το φαινόμενο ένας νομός να έχει 10-12 κτηνίατρους και ο όμορος νομός να έχει 2-3 κτηνίατρους.

8. Έλεγχος στην διακίνηση των προϊόντων ζωικής παράγωγης από την παραγωγή - εμπορία έως την εστίαση πα αποφυγή ελληνοποιήσεων.

9. Υπεράσπιση και προστασία της φέτας με την δημιουργία της "Διεπαγγελματικής φέτας”.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69