tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βορίδης για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων: Δεν συντρέχει κανείς απολύτως λόγος ανησυχίας για την ανθρώπινη υγεία

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας ενημέρωσε για το κρούσμα Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων το οποίο εντοπίστηκε σε οικόσιτη εκμετάλλευση στην ευρύτερη περιοχή της Νιγρίτας Σερρών.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει κανείς απολύτως λόγος ανησυχίας για την ανθρώπινη υγεία, καθώς, όπως τόνισε η συγκεκριμένη νόσος δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ενεργοποίησαν το σχετικό πρωτόκολλο το οποίο περιλαμβάνει χωρική οριοθέτηση σε δύο ζώνες ακτίνας τριών και 10 χιλιομέτρων αντίστοιχα, μέσα στις οποίες λαμβάνεται ήδη μία σειρά συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της ζωονόσου.

O Υπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα, καθώς είναι η μόνη χώρα από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οικειοθελώς και χωρίς να έχει αντιμετωπίσει κρούσμα, έθεσε σε εφαρμογή τον κανονισμό που προβλέπει αυξημένα μέτρα επιτήρησης στα σύνορά της, προσθέτοντας ότι για το γεγονός έχει ήδη ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε μάλιστα ότι επιτόπου βρίσκεται κλιμάκιο υπό την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή και τον Γενικό Γραμματέα αρμόδιο για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Στρατάκο προκειμένου μαζί με τους κτηνιάτρους της Περιφερειακής Διευθύνσεως, να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες ενέργειες και ελέγχους.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69