tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κυκλοφορεί το 11ο βιβλίο του Ηλία Τσέχου με τίτλο 'Αγριόχορτο στόμα' από τις εκδόσεις Ενδυμίων 2015

 

'' Οι ποιητές μισήθηκαν / Όσο αγαπήθηκαν...''

Δεν ψιθυρίζεσαι / Κραυγείς / Διαιωνίζεις / Επήρα λάθος δρόμο / Ξηραίνεσαι χλωραίνεσαι / Άγρια άγρια / Όχι δεν γράφω να / Συγχωρηθεί ο Θάνατος / Να πας τουαλέτα / Άλλη μία ιδρωμένο sex / Δεν γράφω να / Ομορφαίνουν / Χεσμεναόνειρα / Χορτοβρυκόλακες / Ανέμοι

**************************************************

Άκου πουλάκι μου! / Αδιάφοροι οι θεοί για ανθρώπους /
Αυτοί για θεούς ενδιαφέρονται / Άντε ! Πέτα /
Οι φωλιές είναι / Θάνατοι γλυκείς /
Μήτε γουλιά στο σύμπαν / Στάλα θάματος
Πτερέ / Δεν γράφω να / Αποφυλακιστώ
Να αποκεφαλιστώ / Να μετανιώσεις
Ζαλιστώ / Ελλάδα / Κάμε τη δουλειά σου
Μείνε μακριά μου / Να μια ανάστροφη

Κυκλοφορεί το 11ο βιβλίο του Ημαθιώτη ποιητή Ηλία Τσέχου, από τις εκδόσεις Ενδυμίων 2015, και τα 42 ποιήματα χωνεύουν και ξερνούν τις εποχές μιας άνοιξης, βουτώντας το ψωμί στο θάνατο του νου, μίας παγκόσμιας κοινότητας μίσος αναμασώντας.

Ο Σίμος Ανδρονίδης τονίζει στις αναφορές του:

''Το ποιητικό «Αγριόχορτο στόμα» αποτελεί μια σύγχρονη και κρισιακή συνάμα ποιητική κραυγή, εκεί όπου ο ποιητής παρεμβαίνει ενεργά ανασύροντας στην επιφάνεια μνήμες και κρυμμένες αξίες.
Διακρίνεται για τον ωμό ρεαλισμό, για την «γήινη» επαφή του ποιητή με τις λέξεις και την ποίηση, και τελικά για την ίδια την συγκρότηση μίας ζώσας ποιητικής πράξης.

Είναι δύσκολο να γράφεις ποίηση την εποχή της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Κι όμως, ο Ηλίας Τσέχος τοποθετεί την ποίηση του στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης, καταγράφοντας σκέψεις και πράξεις μίας δύσκολης κοινωνικοπολιτικής καθημερινότητας. Θα έλεγα πως του αξίζει ο χαρακτηρισμός μείζων «κρισιακός» ποιητής καθότι η κρισιακή ποιητική του ταυτότητα λειτουργεί σαν πυξίδα και εργαλείο αποδόμησης των διαφόρων εκφάνσεων της κρίσης. Η ποιητική του πρόζα προσδίδει εύρος στον άνθρωπο, τον συγκροτεί ξανά και ξανά ως ποιητικό ον.

Στο «Αγριόχορτο στόμα» ο ποιητής επιδιώκει να υπερβεί τις θλιμμένες γωνίες της σιωπής και της λήθης, προσδίδοντας έρμα και νόημα στις υπαρξιακές αναζητήσεις της καθημερινότητας.
Κι έτσι, αναδύεται η ποίηση της «μιας ανάσας», καυτή, ιδρωμένη και «γυμνή», η ποίηση που πόρρω απέχει από την γλυκιά εξιδανίκευση της ζωής ''.

''Α γ ρ ι ό χ ο ρ τ ο σ τ ό μ α'', εκδόσεις Ενδυμίων 2015.
Κεντρική διάθεση: τηλέφωνο 210-8020153 και στα βιβλιοπωλεία Ναυτίλος και Φαρφουλάς.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69