tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκε στην Βέροια το βιβλίο της Ε. Παναγιώτου "Φαγούδια με Βιο-λογικές Αποπλανήσεις"

Το απόγευμα της Κυριακής 17 Απριλίου παρουσιάστηκε το βιβλίο της Τεχνολόγου Γεωπόνου Ελένης Παναγιώτου, με τίτλο "Φαγούδια με Βιο-λογικές Αποπλανήσεις", σε συνεργασία με το κατάστημα Biomamas, στο εστιατόριο 12γράδα στην Βέροια.

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο συγγραφέας Θανάσης Δέλλας. Ο κος Δέλλας μετά τον σύντομο χαιρετισμό, παρουσίασε στο κοινό την συγγραφέα αναφέροντας λίγα λόγια για την ίδια, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου-οδηγού υγιεινής διατροφής. Όπως είπε πρόκειται για ένα βιβλίο που διαβάζεται εύκολα και απευθύνεται σε κάθε νοικοκυρά και γονείς που θέλουν το καλύτερο για την οικογένειά τους, στα καταστήματα εστίασης και στον κάθε πολίτη που πρέπει να γνωρίσει τα οφέλη κατανάλωσης βιολογικών τροφών.

Τον λόγο έπειτα πήρε ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Γιάννης Ανθούλας, ο οποίος αναφέρθηκε στην βιολογία της θρέψης, για τους μηχανισμούς της πείνας και του κορεσμού, για την πραγματική και τη συναισθηματική πείνα και για τη σημασία των θρεπτικών συστατικών στην βιοχημική ισορροπία του οργανισμού, για το πως μπορούμε να έχουμε καλύτερη θρέψη με την κατάρτιση ενός πλήρους και ισορροπημένου προγράμματος διατροφής, τους σωστούς συνδυασμούς τροφών, τις ελληνικές υπερτροφές και τη σοφία της Μεσογειακής διατροφής.

Τέλος τον λόγο πήρε η συγγραφέας Ελένη Παναγιώτου, η οποία είπε πως τα "Φαγούδια με Βιο-λογικές Αποπλανήσεις" είναι το πρώτο της βιβλίο. Αφορμή για την συγγραφή του, όπως είπε, στάθηκε η στροφή του κόσμου στην υγιεινή διατροφή και τα συχνά διατροφικά σκάνδαλα. Στόχος του βιβλίου είναι να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, να μην τον κουράσει και τέλος να αποκομίσει χρήσιμες πληροφορίες. Το βιβλίο παρουσιάζει προϊόντα που τα βρίσκει κάποιος σε καταστήματα βιολογικών, την διατροφική τους αξία, τρόπους για να τα μαγειρέψει και ενδεικτικές συνταγές. Είναι προσιτό και στην απλή νοικοκυρά, χωρίς δύσκολες έννοιες. Επίσης περιλαμβάνει εμπειρίες δικές της και μαρτυρίες πολιτών με οφέλη που αποκόμισαν με την κατανάλωση βιολογικών τροφών. Χωρίζεται σε πολλά κεφάλαια, όπως σπόροι, φυτικά έλαια, σούπερ τροφές, βότανα, μπαχαρικά, βιταμίνες κτλ., έξυπνές αγορές, συμβουλές κ.α. “Η διατροφή μας είναι η υγεία μας και μέσω της αποτοξίνωσης και τρώγοντας «καθαρές» τροφές, μπορούμε να αλλάξουμε συνήθειες”, συμπλήρωσε.

Η συγγραφέας απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού, ακολούθησε συζήτηση και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν εδέσματα που ετοιμάστηκαν σύμφωνα με κάποιες συνταγές του βιβλίου.

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69