tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Ελένη Αναστασοπούλου παρουσιάζει το βιβλίο της «Δυσσάκος» στον Σύλλογο Βλάχων Βέροιας

Ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Ημαθίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Αναστασοπούλου «ΔΥΣΣΑΚΟΣ»,  που θα πραγματοποιηθεί στο Σύλλογο Βλάχων Βέροιας την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

- Νίκος Κούτσουρος, δάσκαλος

- Ολυμπία Σ. Μπέτσα, φιλόλογος

- Δημήτρης Γ. Παπαστεργίου, ποιητής

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Κάτω κάτω είναι η ζωή του κυρ Οδυσσέα, πάνω η δική μου, η μια τελειωμένη, η άλλη σ' εκκρεμότητα» τέλειωσε με μια ανάσα όσα είχε να πει το Μαρικάκι. «Αυτό δεν είναι ζωή. Αυτό είναι δυο Οδύσσειες χωρίς Ιθάκη...» Απ' τον Οδυσσέα στον Δυσσάκο. Ένα πέρασμα από τη μια γενιά στην άλλη με τα όρια του προσωπικού βιώματος να διαχέονται στο συλλογικό. Η προσωπική μυθολογία των ηρώων συνυφαίνεται με το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο των τελευταίων 50 χρόνων στην Ελλάδα. Και οι ήρωες αυτοί είναι, μεταξύ άλλων, ο Δυσσέας, ο Οδυσσέας, ο Δυσσάκος (ή Δισάκος), το Μαρικάκι, η δασκάλα, που στις σελίδες του βιβλίου ενίοτε ακτινοβολούν περισσότερο από τα ιστορικά πρόσωπα. Επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στην πλοκή παίζουν οι θαμώνες του καφενείου και οι γυναίκες της αυλής, που σαν αρχαίος χορός συμπλέουν, τρόπον τινά, με τα πάθη και τις χαρές των άλλων. Εκπροσωπώντας την κοινότητα, δεμένοι κι αυτοί με την ίδια μοίρα, καταθέτουν την πείρα τους σχολιάζοντας πράξεις και παραλείψεις. Ο Δυσσάκος είναι ένα μυθιστόρημα που προσφέρει μεγάλη ανάσα στον αναγνώστη, ανοίγει ορίζοντα μιας άλλης ζωής, κυρίως μέσα από την πλούσια και συγκινητική γλώσσα του αφηγητή και των ηρώων του.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ελένη Αναστασοπούλου κατάγεται από το Αργυροπούλι Τυρνάβου και από το Δίλοφο Βοΐου Κοζάνης. Σπούδασε παιδαγωγικά στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Διηγήματά της υπάρχουν στο διαδίκτυο καθώς και σε συλλογική έκδοση διηγημάτων. Το "Σκοτωμένο νερό" είναι το πρώτο της βιβλίο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69