tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σύλλογος Βλάχων Βέροιας: Συγχαρητήρια ανοιχτή επιστολή

kaligas book

Το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας θέλει να συγχαρεί και δημόσια τους Νικόλαο Ι. Καλλιγά και Γεράσιμο Γ. Καλλιγά, συντελεστές του βιβλίου που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τον τίτλο « ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ » και το οποίο διανέμεται δωρεάν από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Λέξις.

Το βιβλίο αποτελεί έναν τέλειο συνδυασμό της αγάπης του Νικόλαου Καλλιγά για τη Βέροια που διοχετεύτηκε τα τελευταία εβδομήντα χρόνια σε δεκαπέντε πενηντάφυλλα χειρόγραφα τετράδια και του πλούσιου φωτογραφικού αρχείου που αφορά στη Βέροια και που με πολύ μεράκι και κόπο συνέλεξε ο Γεράσιμος Καλλιγάς. Στο βιβλίο αυτό αποτυπώνεται η αγάπη και των δύο
για τη Βέροια.

Ο Νικόλαος Καλλιγάς , με λόγο απλό και λαϊκό, αναπαριστάνει με γλαφυρότητα, ζωντάνια και παραστατικότητα, τη Βέροια στις κεντρικές της οδικές αρτηρίες, όπως τη βίωσε ο ίδιος από τα παιδικά του χρόνια. Ταυτόχρονα , ο Γεράσιμος Καλλιγάς επένδυσε αυτές τις θαυμάσιες και λεπτομερείς αναμνήσεις με σπάνιες φωτογραφίες της παλιάς Βέροιας. Το αποτέλεσμα εκπληκτικό: μπροστά από τα μάτια του αναγνώστη περνάει ο οικιστικός ιστός της Βέροιας και αναδεικνύεται η αρχιτεκτονική της. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στους πιο ηλικιωμένους να ανακαλέσουν στη μνήμη τους εικόνες του παρελθόντος και στους νεότερους να γνωρίσουν έναν κόσμο που είναι τόσο κοντά μας και , παράλληλα, φαντάζει τόσο μακριά μας.

Παράλληλα, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αναδεικνύονται αρχοντικά μοναδικής αρχιτεκτονικής που δυστυχώς έπεσαν θύματα μιας ρυμοτομίας χωρίς σχεδιασμό και της αδηφάγου αντιπαροχής , που δε σεβάστηκε τις ιδιαιτερότητες του πολύχρονου οικιστικού της ιστού, και έτσι κατέληξε η Βέροια όμοια με κάθε ελληνική επαρχιακή πόλη. Η έκδοση αυτή γεννά νοσταλγία για την παλιά Βέροια και σκεπτικισμό σχετικά με την εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει η πόλη, αν υπήρχε σεβασμός στην ιστορία της.
Αξίζουν τα συγχαρητήρια και ο κάθε έπαινος σε όλους τους συντελεστές αυτής της έκδοσης.

Για το Δ/Σ του Συλλόγου
Ο πρόεδρος
Πίσκος Δημήτρης

P.S. Η πρώτη έκδοση, όπως μαθαίνουμε, έχει εξαντληθεί και θα υπάρξει γρήγορα επανέκδοση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69