tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βιβλιοπαρουσίαση στο πλαίσιο των Κ΄ Παυλείων

Η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.) σε συνεργασία με τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Νοαύσης και Καμπανίας «Κοσμάς ο Μαδυτινός», διοργανώνουν την εκδήλωση «Κοσμάς Μαδυτινός: Η συμβολή του στο μουσικό πολιτισμό», στην οποία θα παρουσιαστεί το έργο του Εμμανουήλ Γ. Ξυνάδα "Ο Μητροπολίτης Κοσμάς Ευμορφόπουλος (1860-1901)".

Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, ώρα 19:30, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βέροιας.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται στοιχεία που αφορούν την εθνική και θρησκευτική δράση του Μητροπολίτη Κοσμά Ευμορφόπουλου, ο οποίος, εκτός των άλλων, υπηρέτησε στη Μητρόπολη Βεροίας και Ναούσης κατά τα έτη 1892-1895. Επίσης παρουσιάζονται και στοιχεία που αφορούν στη συμβολή του στη διάδοση της Ψαλτικής Τέχνης μέσω του θεωρητικού και μελοποιητικού του έργου.

Στο α΄ μέρος της εκδήλωσης για την προσωπικότητα και το έργο του Μητροπολίτη Κοσμά θα μιλήσουν ο κ. Βασίλειος Κουκουσάς  (Αν. Καθηγητής Α.Π.Θ.) με θέμα "Ιστορικό πλαίσιο δράσης του Μητροπολίτη Κοσμά Ευμορφόπουλου. Η συμβολή του στη διατήρηση του Ελληνισμού στην Ήπειρο και τη Μακεδονία" και ο κ. Ιωάννης Λιάκος (Επικ. Καθηγητής Α.Ε.Α.Β.) με θέμα "Η προσφορά του κλήρου στην Ψαλτική Τέχνη του 19ου αιώνα. Η περίπτωση του Μητροπολίτη Κοσμά Ευμορφόπουλου". Τέλος, ο συγγραφέας θα αναφερθεί σε διάφορα σημεία της ζωής και του έργου του Μητροπολίτη Κοσμά, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα από την έρευνα του αρχειακού υλικού.

Στο β΄ μέρος της εκδήλωσης ο χορός ψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης «Chorus Nicopolitanus», υπό τη διεύθυνση του κ. Νεκταρίου Θάνου, θα αποδώσει ψαλτικές συνθέσεις του Μητροπολίτη Κοσμά.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των Κ΄ Παυλείων και τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69