tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκε το παραμύθι «Μυρσίνη, η όμορφη σκιουρίνα» της Βεροιώτισσας Όλγας Ιγνατιάδου (φωτογραφίες)

Το πρώτο παραμύθι της Βεροιώτισσας Όλγας Ιγνατιάδου με τίτλο «Μυρσίνη, η όμορφη σκιουρίνα» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Μαρτίου, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Βιβλιοθήκη, ο Σύλλογος Δασκάλων ΠΕ Ημαθίας, το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και οι εκδόσεις ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ.

Ο εκπρόσωπος (Ταμίας) του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Βασίλης Σαράντης, χαιρέτησε και συντόνισε την εκδήλωση, ενώ παράλληλα πριν την έναρξη του κάθε ομιλητή, παρουσίασε το βιογραφικό του.

Ξεκινώντας, τον λόγο πήρε ο συγγραφέας – μαθηματικός Τάσος Αποστολίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην συγγραφέα και στο κίνητρό της να γράψει το παραμύθι. Όπου, όπως είπε αφορμή στάθηκαν τα εγγόνια της, που τους αφηγούνταν αυτά τα παραμύθια (τα οποία βασίζονται σε αλήθειες), έως τη στιγμή που αποφάσισε να τα κάνει βιβλίο. «Ο ζεστός λόγος, ο λόγος του ανθρώπου που αγαπάει, βγαίνει μέσα από το βιβλίο», είπε.

Έπειτα αναφέρθηκε στο έργο της εικονογράφου του βιβλίου, Ειρήνης Σκούρα. Το βιβλίο περιέχει περίπου 20 εικόνες, σαν πίνακες ζωγραφικής, και μέσα σε αυτές εμπλέκεται ο λόγος.

«Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της σειράς παραμυθιών «Ιστορίες της μεγάλης καστανιάς» και το προτείνει σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας», είπε κλείνοντας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η εικονογράφος κ. Σκούρα, η οποία αναφέρθηκε στο πως συνεργάστηκε με τη συγγραφέα για τη δημιουργία αυτού του παραμυθιού.

Στο τέλος τον λόγο πήρε η ίδια η συγγραφέας, η οποία αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησε να γράφει, πως κόλλησε το μικρόβιο της συγγραφής. Το βιβλίο περιέχει αληθινούς ήρωες και αληθινά περιστατικά, τα οποία συνδυάζονται με την μυθοπλασία. Σύντομα θα κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο της, με τίτλο «Η φωτιά στο δάσος της μεγάλης καστανιάς», όπου αφορμή στάθηκε μία πυρκαγιά, ευτυχώς μικρής έκτασης, στο Βέρμιο.

Κλείνοντας, η θεατροπαιδαγωγοί Φούλη Σγούρου και Ζωή Βαλιώτη, παρουσίασαν το παραμύθι σε μορφή σκετς. Τα μικρά παιδιά ενθουσιάστηκαν και συμμετείχαν εκφράζοντας τις απόψεις τους, για το τι πιστεύουν πως γίνεται στο τέλος της ιστορίας.

Εκπρόσωπος του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας συμπλήρωσε ότι στο τέλος της σχολικής χρονιάς, θα παρουσιαστεί το βιβλίο της συγγραφέως «Δύο αυτόπτες μάρτυρες», με τη συνεργασία των παιδιών.

Τελειώνοντας, η συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της, ενώ παράλληλα προσέφερε βραχιολάκια με σκιουράκια σε όλα τα παιδιά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο της Όλγας Ιγνατιάδου, με τίτλο «Ιστορίες της μεγάλης καστανιάς. Μυρσίνη, η όμορφη σκιουρίνα». Πρόκειται για ένα παραμύθι για την υπεροψία και τη φιλία, σε εικονογράφηση της Ειρήνης Σκούρα. Μια όμορφη και υπερήφανη σκιουρίνα, η Μυρσίνη, που έχει την πιο όμορφη φωλιά στη Μεγάλη Καστανιά, δεν θέλει πολλά «πάρε δώσε» με τα άλλα ζωάκια που είναι γείτονές της. Τι θα γίνει και θα αλλάξει γνώμη; Τι γνώμη έχετε; Μπορεί ο Βοριάς να γίνει αφορμή για να αρχίσει μια μεγάλη και αληθινή φιλία; Μπορεί η υπερήφανη Μυρσίνη να αποκτήσει εξαιτίας του αληθινούς φίλους;

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Όλγα Ιγνατιάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια Ημαθίας. Με αγάπη στη μουσική, της άρεσε να δημιουργεί εικόνες και ιστορίες σε κάθε ήχο. Λάτρις της φύσης και της γαλήνης που προσφέρει στον άνθρωπο το δάσος, ξεκίνησε τη συγγραφική της πορεία στο Βέρμιο, κάτω από μια υπεραιωνόβια καστανιά... τη στιγμή που έμαθε πως θα γίνει για πρώτη φορά γιαγιά.

 
 

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69