tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκε το 3ο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού «Βέροια – Ερατεινή Ημαθία» στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Με αφορμή την έκδοση του 3ου τεύχους του καταξιωμένου επιστημονικού περιοδικού «Βέροια – Ερατεινή Ημαθία», πραγματοποιήθηκε η παρουσίασή του, την Δευτέρα 15 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βεροίας.

Ο εκδότης, συντάκτης και επιμελητής του περιοδικού της Βεροίας και όλης της Ημαθίας Δρ. Δρ. Καθηγητής Αντώνης Κολτσίδας προλόγισε και συντόνισε την εκδήλωση.

Το νέο ετήσιο περιοδικό του έτους 2019, αποτελεί εργαλείο ιστορικής έρευνας και προσφοράς στη διαχρονική ιστορία της Βέροιας. Στοχεύει στην τοπική αυτογνωσία, αλλά και στην εξατομίκευση των δραστηριοτήτων και των κειμένων, που γράφονται από τους επίσημους συνεργάτες.

Το περιοδικό προσφέρεται δωρεάν στους ενδιαφερομένους, ενώ σε λίγες ημέρες θα αναρτηθεί σε ψηφιακή μορφή στην Μέδουσα, το ψηφιακό αποθετήριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι αξιόλογοι συνεργάτες του περιοδικού, αναπτύσσοντας σε λίγα λεπτά την θεματολογία των εργασιών τους.

Οι συνεργάτες και οι εργασίες τους:

ΑΛΕΚΟΣ Α. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ, Δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Η Άλλη Άποψη της Ημαθίας» και του site alli-apopsi.gr: Αστική Σχολή Βεροίας (ντοκουμέντα).

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΛΛΙΓΑΣ, Καθηγητής – Εκδότης: Γάμος στη Βέροια.

ΜΟΥΣΤΙΑΚΑ – ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΕΛΕΝΗ, Εκπαιδευτικός: Μνήμη Βούλας Χατζίκου.

Dr. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Α. ΠΑΣΧΟΣ, Ομότιμος Καθηγητής Φυσικής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Dortmund, Γερμανίας: Η Ανακάλυψη Των Ουδετέρων Ρευμάτων.

Δρ. ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ, Επικ. Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας – Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Ασώματα, ένα αρχαϊκό νεκροταφείο στην Ημαθία.

Δρ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΗ ΤΣΙΛΙΠΑΚΟΥ, Αρχαιολόγος, Διευθύντρια Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού (Θεσσαλονίκη): Επιδράσεις της Κρητικής Σχολής (Παράδοσης) στη ζωγραφική της Βέροιας τον 17ο αιώνα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Αρχιτέκτων Μηχανικός – διπλωματούχος ΕΜΠ: Επισκοπείο Νάουσας – Μια αρχιτεκτονική προσέγγιση.

Δρ. Δρ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧ. ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ, Φιλόλογος – Ιστορικός: Η Εκπαίδευση στη Βέροια κατά το σχολικό έτος 2006-2007 (Σχολεία – Εκπαιδευτικοί – Μαθητές). Πρωτογενής έρευνα / μελέτη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α. ΖΩΚΟΣ, Δάσκαλος Φυσικής, Επιστημονικός Υπεύθυνος egno.gr: Τρία χωρο­χρο­νικά στιγμιότυπα σε Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Ημαθία – συγκριτική έρευνα / μελέτη των Βαθμών Μαθητών και Μαθητριών της Ημαθίας στη Νεοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά και τη Φυσική, στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2013, 2015 και 2017.

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ, Δικηγόρος, Ερευνητής – Συγγραφέας της Ιστορίας και Λαογραφίας του Ρουμλουκιού: Εξαγορές οθωμανικών τσιφλικιών του Ρουμλουκιoύ Ημαθίας από Έλληνες και ξένους κεφαλαιούχους.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤ. ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ: Ημερολόγιο ταμείου της δεκάτης των σταφυλιών του 1906 στη Νάουσα.

Μρ. ΠΑΥΛΟΣ Δ. ΠΥΡΙΝΟΣ, Θεολόγος, Καθηγητής: Κατάλογοι βιβλίων Βιβλιοθήκης Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου «Σκήτη Βεροίας» των ετών 1932 και 1936. Υπό Ιωαννικίου Ιερομονάχου Μηλιο­πούλου Βεροιέως.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΆΙΤΣΗΣ, Ερευνητής Τοπικής Ιστορίας: Από τις πρώτες γραπτές αναφορές για το έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Θεολόγος – Φιλόλογος, Καθηγητής: Το χρονολόγιο της Δημοκρατίας του Πόντου.

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΠΟΝΤΑ, Φυσικός, καθηγήτρια: Αριστοτέλης Ζάχος (Καστοριά 1871-Αθήνα 1939): Ο αρχιτέκτονας που φωτογράφησε τη Βέροια του Μεσοπολέμου.

ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ, Αρχιμανδρίτης, Ηγούμενος Ιεράς Μονής Θεοτόκου Καλλίπετρας: Τα ασκη­ταριά της Σκήτεως Βεροίας. Οδοιπορικό ευλαβείας και μνήμης.

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69