tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το βιβλίο "Δωροθέα" της Βασιλικής Αποστολοπούλου παρουσιάστηκε στην Βέροια (φωτογραφίες)

Το νέο της βιβλίο παρουσίασε στην «πατρίδα της καρδιάς της», τη Βέροια, όπως είπε χαρακτηριστικά η συγγραφέας Βασιλική Αποστολοπούλου.

Μόλις λίγες ημέρες από την έκδοσή του, η συγγραφέας παρουσίασε τη «Δωροθέα», όπως είναι ο ομώνυμος τίτλος του τελευταίου της μυθιστορήματος, την Τρίτη 7 Μαΐου, στο Art Gallery Παπατζίκου "Εκτός χάρτη".

Την εκδήλωση προλόγισε η υπεύθυνη του art café Βίκυ Παπατζίκου, η οποία αναφέρθηκε στο βιογραφικό της συγγραφέως καθώς επίσης και στο νέο της βιβλίο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η πρώτη ομιλήτρια η Ελένη Δόμανου, η οποία αναφέρθηκε στην υπόθεση του βιβλίου. Όπως είπε το βιβλίο πραγματεύεται κοινωνικά θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους, ενώ ο αναγνώστης ταυτίζεται με την ηρωίδα του βιβλίου, τη Δωροθέα.

«Πρόκειται για ένα δυνατό μυθιστόρημα, που διεγείρει τις αισθήσεις των αναγνωστών. Η περιγραφή των γεγονότων δεν είναι γραμμική. Υπάρχει συνεχής εναλλαγή εικόνων κι έτσι η πλοκή του γίνεται ενδιαφέρουσα. Η γλώσσα ρέουσα που δεν αφήνει τον αναγνώστη να πλήξει» συμπλήρωσε.

Τον λόγο έπειτα πήρε η συγγραφέας, η οποία είπε ποιοι δεσμοί την συνδέουν με την πόλη μας. Με γονείς δασκάλους, ένιωσε να ξεριζώνεται σε ηλικία 12 ετών όταν μετακόμισαν στην Αθήνα. Έτσι λοιπόν, σήμερα ένιωσε πολύ χαρούμενη που βρέθηκε ανάμεσα σε φίλους, για να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο.

Ξεκινώντας με το ορισμό της αρχαίας τραγωδίας του Αριστοτέλη και τονίζοντας τη λέξη ‘κάθαρση’ που αναφέρεται σε αυτόν, μίλησε γα τη δική της ανάγκη να καταλάβει και να συγχωρήσει την ηρωίδα της, τη Δωροθέα, η οποία έχει υπάρχει αληθινό πρόσωπο, ενώ τα γεγονότα έως ένα σημείο είναι αληθινή ιστορία. Στη συνέχεια βέβαια μπήκε το μυθιστορηματικό κομμάτι, φορτισμένο συναισθηματικά, καθώς η ίδια συνέχισε την ιστορία με ένα τέλος που θεωρούσε πιο κοντά στα πιστεύω της.

Η Ολυμπία Χριστοδουλή διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου.

Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, και η συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια νέα γυναίκα εγκλωβισμένη σε καταστάσεις που η ίδια δημιούργησε ή συναίνεσε στην δημιουργία τους.
Ένα μικρό παιδί με ιδιαίτερη συμπεριφορά και αυξημένες ευαισθησίες.
Μια οικογένεια κι ένας άντρας που παλεύει να διατηρήσει τις ισορροπίες.
Μια παράνομη σχέση που ανατρέπει τις ισορροπίες και πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Η Δωροθέα διχάζεται ανάμεσα στα πρέπει και τα θέλω της. Βήματα αβέβαια, ασταθή που την οδηγούν σε αδιέξοδο.
Σε κινούμενη άμμο που απειλεί να την αφανίσει.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Βασιλική Αποστολοπούλου γεννήθηκε στη Βέροια, όπου τελείωσε το Δημοτικό. Αυτή είναι η πατρίδα της καρδιάς της, παρότι κατάγεται από την Πελοπόννησο και μετέπειτα έζησε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε  ως γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έως τον Δεκέμβρη του 2013, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Είναι παντρεμένη με τον γιατρό Μανώλη Αναστασίου και έχουν αποκτήσει δύο γιους. Σήμερα ζει μόνιμα με τον άντρα της στο Λαγονήσι και μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στο γράψιμο, τη φροντίδα του κήπου και των αγαπημένων της τετράποδων, τη θάλασσα που λατρεύει και τα ταξίδια σε Ελβετία και Αγγλία όπου ζουν και εργάζονται τα παιδιά της. 

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69