tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Δημήτρη Ταχματζίδη «Η οικονομική πολιτική στο χώρο του θεάτρου - Η περίπτωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας»

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Δημήτρη Ταχματζίδη «Η οικονομική πολιτική στο χώρο του θεάτρου - Η περίπτωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας» από τις εκδόσεις «Ατέχνως».

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο πολιτιστικός οργανισμός καλείται να φέρει εις πέρας την αποστολή του αφενός προωθώντας την πολιτιστική κληρονομιά, αφετέρου λειτουργώντας κάτω από τους όρους των σύγχρονων οικονομικών δεδομένων και των αγορών. Επειδή οι πολιτιστικές δραστηριότητες έχουν και οικονομικά συμφραζόμενα ο πολιτιστικός διαχειριστής αναλαμβάνει το επιπρόσθετο έργο της μελέτης και ανάλυσης των νόμων της προσφοράς και της ζήτησης, οι οποίοι ισχύουν και στην περίπτωση των πολιτιστικών αγαθών.

Στην παρούσα εργασία μελετώνται παράμετροι που καθορίζουν την θεατρική παραγωγή και συγκεκριμένα την θεατρική παράσταση ως πολιτιστικό προϊόν. Η μελέτη αυτή σε δύο κύρια μέρη. Στο πρώτο εξετάζονται οι νόμοι της προσφοράς και της ζήτησης στον τομέα των πολιτιστικών αγαθών. Παράλληλα καταγράφεται μία πολύ σύντομη βιβλιογραφική επισκόπηση στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης της θεατρικής παραγωγής.

Στο δεύτερο μέρος μελετώνται και αναλύονται τα στατιστικά στοιχεία της θεατρικής παραγωγής στην Ελλάδα από το 2000 έως και το 2015 έτσι ώστε να ανιχνευθεί η ελαστικότητα της θεατρικής παράστασης ως πολιτιστικό προϊόν.

Σκοπός αυτής της ανάλυσης είναι η διερεύνηση κατά το δυνατόν εκείνων των παραγόντων που ρυθμίζουν την θεατρική παραγωγή επηρεάζοντάς την. Αυτού του είδους η διερεύνηση θα οδηγήσει στην κατάρτιση ενός στατιστικού μοντέλου που περιγράφει εκείνες τις τάσεις που θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να βοηθήσουν τον πολιτιστικό διαχειριστή να καταρτίσει την πολιτιστική του στρατηγική στον χώρο της θεατρικής παραγωγής.
Η παρούσα μελέτη κλείνει με μία συζήτηση βασισμένη στα συμπεράσματα που προκύπτουν από την στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Λεπτομέρειες έκδοσης
Εκδότης: Εκδόσεις Ατέχνως
Χρονολογία έκδοσης: Δεκέμβριος 2020
Συγγραφείς:  Δημήτρης Ταχματζίδης
Αριθμός σελίδων: 84
Διαστάσεις: 21x14
Εκτύπωση: Εξώφυλλο Έγχρωμο – Σώμα βιβλίου ασπρόμαυρό  
ISBN: 978-618-85121-2-2

Τιμή 9 ευρώ (συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ)

Διάθεση – Διανομή:

Κεντρική διάθεση: Τσιγαρίδας ΑΕ - 210.2717521



Βιογραφικό Δημήτρη Ταχματζίδη

 Ο Δημήτρης Ταχματζίδης γεννήθηκε στη Βέροια το 1973. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και είναι διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στον κλάδο της Γνωστικής - Αναπτυξιακής ψυχολογίας με ειδίκευση στους μηχανισμούς εκτελεστικού ελέγχου, επίγνωσης και γνωστικής ανάπτυξης των παιδιών ηλικίας 9 - 15 ετών. Είναι κάτοχος ενός μεταπτυχιακού τίτλου «Σπουδές στην Εκπαίδευση» με ειδίκευση στη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών και λατινικών στην ανοιχτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Είναι, επίσης, κάτοχος δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» με ειδίκευση στην χάραξη της οικονομικής πολιτικής των θεατρικών οργανισμών. Τέλος, έχει μεταπτυχιακού τύπου ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Kings College του Λονδίνου ενώ παράλληλα διαθέτει τον τίτλο QTS (Qualified Teacher Status) από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το 2017 σπουδάζει στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ύστερα από επιτυχία του στις κατατακτήριες εξετάσεις του τμήματος.
Έχει παρουσιάσει πλήθος εισηγήσεων σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα ποικίλης επιστημονικής θεματολογίας σε περιοδικά με κριτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ παράλληλα έχει συγγράψει εκπαιδευτικό υλικό για τις ανάγκες της ανοιχτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τους μηχανισμούς πρόσληψης και ανάπτυξης της γνώσης των παιδιών μέσα από τυπικές και άτυπες διαδικασίες μάθησης. Από το 2000 έως σήμερα έχει εργαστεί σε διάφορες δομές εκπαίδευσης ενηλίκων (Κ.Ε.Θ.Ι., Γ.Σ.Ε.Ε., Ν.Ε.Λ.Ε. Κ.Ε.Κ. κλπ) σε ποικίλα γνωστικά αντικείμενα.

Είναι υποδιευθυντής στο 4ο Γενικό Λύκειο Βέροιας ενώ παράλληλα εργάζεται στο Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ως ακαδημαϊκός υπότροφος στα μαθήματα της Πολιτικής Ψυχολογίας και της Ηθικής Ανάπτυξης του παιδιού.

Τέλος με την ιδιότητα του Συνεργαζόμενου Επιστημονικού Προσωπικού και του Ακαδημαϊκού Συμβούλου συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Εκπαιδευτική Ψυχολογία» στα γνωστικά αντικείμενα «Μαθησιακές Δυσκολίες και Γραμματισμός», «Σχολικό Πλαίσιο και Ταυτότητες Φύλου», «Γνωστική, Κοινωνική και Συναισθηματική Ανάπτυξη του Παιδιού» και «Γλωσσική Ανάπτυξη και Γραμματισμός».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69