tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ξεκινάει η Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2022 της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος επιστρέφει! Από την Τετάρτη 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους φίλους τους, να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν με τη φύση, και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης.

Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης… άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επανέρχεται με ιδέες και θεματικές που θα μας φέρουν κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς. Κεντρικός στόχος της φετινής ΚΕ είναι να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας αξιοποιώντας αναγνώστες κάθε ηλικίας και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές.

Βασικό βιβλίο αφόρμησης για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό». Οι δράσεις συνδέονται με ένα κεφάλαιο/απόσπασμα το οποίο λειτουργεί ως γέφυρα με νεότερη/σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια που θα υλοποιηθούν στη βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της, βασισμένα σε τέσσερις άξονες: τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο. Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Έτσι διαμορφώνονται λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές διαδρομές, κ.ά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2022gr.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Διευθυντής ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

4 Ιουλίου 6:30μ.μ – 8:00μ.μ
“Διαδρομές ανάγνωσης… άκουσε, δες, μάθε, γέλα!”: η αφετηρία
Τα παιδιά έρχονται σε μια πρώτη επαφή με το θέμα της ΚΕ ,περιγράφουν τη δική τους διαδρομή απο το σπίτι μέχρι τη βιβλιοθήκη και δημιουργούν μια διαδρομή ανάγνωσης.
Με την Ευδοξία Παλιουδάκη
Για παιδιά 6 – 11 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

6 Ιουλίου 6:30 – 8:00 απόγευμα
“Διαδρομές συνεργασίας”
Τα παιδιά ορίζουν τι είναι “Κοινότητα”, φυτεύουν το δικό τους δέντρο συνεργασίας, και συνθέτουν όμορφες ιστορίες χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και χτίζουν έτσι τη δική τους μοναδική κοινότητα.
Με την Ιουλία Ζωντανού
Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

8 Ιουλίου 6:30μ.μ – 8:00μ.μ
“Δημιουργικές διαδρομές”
Τα παιδιά γίνονται συγγραφείς και εικονογράφοι και συνθέτουν τη δική τους περιπετειώδη, τρομακτική, αστεία, ρομαντική ή εντελώς φανταστική ιστορία. Οι ιστορίες τους γίνονται εικονοβιβλία σε σχήμα ακορντεόν.
Μ την Ευδοξία Παλιουδάκη
Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

11 Ιουλίου 6:30 – 8:00 μ.μ.
“Διαδρομές επιβίωσης”
Τα παιδιά εμπνέονται απο το δάσος και με υλικά απο τη φύση ,τα οποία γίνονται αντικείμενα δημιουργίας ,κατασκευάζουν ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο.
Με την Ευδοξία Παλιουδάκη
Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

13 Ιουλίου 6:30-8:00 μ.μ.
“Ποιητικές διαδρομές”
Τα παιδιά παίζουν με τις λέξεις ,πειραματίζονται ,και δραματοποιούν όλοι μαζί
μια ποιητική συλλογή εμπνευσμένη απο τη φύση.Ένα θεατρικό παιχνίδι μέσω ποιητικών διαδρομών.
Με την Χρύσα Αντωνίου
Για παιδιά 6-11 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

15 Ιουλίου 6:30-8:00 μ.μ
“Διαδρομές προς το σπίτι”
Τα παιδιά εστιάζουν στην αξία της κατοικίας και χρησιμοποιώντας φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά κατασκευάζουν διαφορετικά είδη σπιτιών,και φτιάχνουν τη γειτονιά τους ,την πόλη ή τη δική τους φανταστική πολιτεία.
Με την Ευδοξία Παλιουδάκη
Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

1 Σεπτεμβρίου 6:30-8:00 μ.μ.
“Διαδρομές αναμνήσεων –Η επιστροφή”
Τα παιδιά θυμούνται τις διαδρομές του καλοκαιριού, μοιράζονται καλοκαιρινές αναμνήσεις, συζητούν για τα δικά τους Ψηλά βουνά και αποχαιρετούν το καλοκαίρι.
Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

Eπικοινωνία για πληροφορίες και εγγραφές στο πρόγραμμα:

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας
Αριστοτέλους και Βετσοπούλου γωνία
Τηλέφωνο: 23330-26806
Ωρες Λειτουργίας: 13:00-21:00 μ.μ.
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69