tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκε η συλλογή διηγημάτων του Κώστα Μπραβάκη ‘Η σωστή γωνία’

Στην κατάμεστη αίθουσα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκη Βέροιας παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Μουσικού - Συνθέτη Κώστα Μπραβάκη, «Η σωστή γωνία», από τις εκδόσεις ARS Poetica, με έδρα την Βέροια.

Για το βιβλίο μίλησε η φιλόλογος Ευγενία Καββαλάρη, η οποία ανέφερε ότι πρόκειται “για εννέα διηγήματα, εννέα ελεύθερες αναπτύξεις θεμάτων και καταστάσεων της ζωής, γραμμένα με μια ιδιότυπη μοντέρνα γραφή”.

Στη συνέχεια μίλησε ο συγγραφέας Κώστας Μπραβάκης. Ανέφερε ότι νιώθει αγωνία μπροστά στο κοινό και μίλησε για τους συσχετισμούς μουσικής και λογοτεχνίας. Πρόσθεσε ότι το βιβλίο είναι πολυδιάστατο. Ο τίτλος κρύβει μια αλαζονεία, το περιεχόμενο είναι μια σουίτα παραλλαγών και ότι η μουσική είναι ο θεμέλιος λίθος που υποβόσκει.

Παράλληλα ο σολίστ Θεόφιλος Μπίκος ερμήνευσε στην κλασική κιθάρα έργα του συγγραφέα.

Τέλος, ο κος Μπραβάκης, ευχαρίστησε την κα Ευγενία Καββαλάρη για την διεισδυτική και παρατηρητική ματιά της, τον Αντιδήμαρχο Βέροιας κο Σιδηρόπουλο Θανάση, το κοινό και την Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Μια σειρά διηγημάτων που τα ενώνει η αγωνία απέναντι σε ένα σύστημα αξιών που καταρρέει. Άνθρωποι λίγο ως πολύ μοναχικοί. Ένα πολιτικός υπάλληλος κάποιας υπηρεσίας του στρατού που μόνο οι παραδοσιακές αξίες τον κάνουν να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά και ψάχνει, ωστόσο, μια διαφορετική γωνία απεικόνισης των πραγμάτων. Ένας διευθυντής τράπεζας που απελευθερώνεται με αλλόκοτο τρόπο από το βάρος της ύπαρξης και αφαιρείται στην ενατένιση της ζωής με μια διάθεση ειρωνείας απελευθερώνοντας ταυτόχρονα μια ονειρική ατμόσφαιρα. Ένας μοναχικός άνθρωπος που το κρεβάτι του είναι το καταφύγιό του και ένας διάσημος σολίστ της κιθάρας, μία πρώην σοπράνο κι ένας άστεγος τενόρος που συνθέτουν μια όπερα δωματίου με την ορχήστρα εκτός ορίων.

Το εξώφυλλο του βιβλίου φιλοτεχνήθηκε από την κόρη του κου Μπραβάκη, Νεφέλη.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69