tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Μαρία Παπαϊωαννίδου παρουσιάζει το νέο της παιδικό βιβλίο στην Αλεξάνδρεια

Οι Εκδόσεις Αποστακτήριο και η συγγραφέας, Μαρία Παπαϊωαννίδου σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου της «Τέτα Καρέτα».

Η παρουσίαση θα γίνει την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, στις 7:30 το απόγευμα, στον χώρο του Λαογραφικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο Αμάραντος» (Γρ. Λαμπράκη 59,
Αλεξάνδρεια).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν εκτός από τη συγγραφέα:

• Κώστας Καραντινινής, πρόεδρος του σωματείου «Ομφαλός», συγγραφέας, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γεωργικών Επιστημών (SLU), Σουηδία

• Γιώργος Καραμούσας, Καθηγητής ξένων γλωσσών

Σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους των Εκδόσεων θα πραγματοποιήσει ο συγγραφέας Αλέξανδρος Ακριτίδης.

Στην ίδια εκδήλωση θα γίνει και η πρώτη παρουσίαση του ομώνυμου τραγουδιού σε μουσική Δημήτρη Μισιούδη και σε στίχους Μαρίας Παπαϊωαννίδου.

Maria final pap

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Τέτα είναι μια χελωνίτσα που γεννήθηκε σε μια όμορφη παραλία της Ζακύνθου. Στην προσπάθειά της να εξερευνήσει τον κόσμο, γνωρίζει δυο φίλες, τη Ζέτα και τη Βέτα αλλά και μαθαίνει για τους φυσικούς κινδύνους που απειλούν όλα τα μικρά ζωάκια, όπως εκείνη. Όσο μεγαλώνει όμως και αναζητά μια καθαρή ακτή για να αφήσει τα δικά της αυγά, καταλαβαίνει πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο άνθρωπος και η αλόγιστη ρύπανση του φυσικού περιβάλλοντος. Οι τρεις χελώνες, αλλά και τα υπόλοιπα πλάσματα που ζουν εντός και εκτός της θάλασσας, θα βιώσουν δύσκολες στιγμές και θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν δυναμικά απέναντι στις ανεύθυνες ανθρώπινες συμπεριφορές.

Ο στόχος της σειράς «ΖΩΑΚΙΑ ALERT» είναι καθαρά οικολογικός και επιδιώκει να αφυπνίσει μικρούς και μεγάλους σχετικά με τα σπάνια είδη που απειλούνται με εξαφάνιση. Να αναδείξει σημαντικά περιβαλλοντολογικά ζητήματα που επηρεάζουν όλη την αλυσίδα του ζωικού βασιλείου και, κατ’ επέκταση, την ανθρώπινη ζωή. Έτσι και η Τέτα, μια χελώνα Καρέτα – Καρέτα που θεωρείται προστατευόμενο είδος, έχει ανάγκη την προσοχή και την αγάπη μας!

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69