tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

"Της πόλης το παιδί" της Φιλοθέης Σινώλα

Η μικρή ιστορία – παραμύθι «ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» παρουσιάζει με εύστοχο και πρωτότυπο τρόπο κάποια σκηνή από τη ζωή ενός παιδιού στην πόλη, την «μεγαλούπολη - τσιμεντούπολη».
Έχει, ωστόσο, γραφεί για τα παιδιά με παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό στόχο και σκοπό.

Στόχος της είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα αγαθά της φύσης, να γνωρίσουν πολλές διατροφικές ομάδες, καθώς και διάφορα προϊόντα διατροφής, την προέλευσή τους, τις ιδιότητές τους, τι προσφέρουν στον άνθρωπο, ενώ σκοπός της είναι να αποκτήσουν τα παιδιά καλές διατροφικές συνήθειες, ιδιαίτερα της μεσογειακής διατροφής. Τώρα, βέβαια, που είναι μικρά θα γνωρίσουν και στη συνέχεια, θα υιοθετήσουν και θα καλλιεργήσουν αυτές τις καλές συνήθειες, ώστε να έχουν υγεία σώματος και πνεύματος, αλλά και ψυχική ευφορία σε όλη τους τη ζωή.

Παράλληλα, αποτελεί κατάλληλο παιδαγωγικό εργαλείο για γονείς, εκπαιδευτικούς και γενικά για όσους έχουν επαφή με τα παιδιά, ώστε να προσφέρουν αυτές τις γνώσεις πιο εύκολα και πιο αποδοτικά.

Το έργο συνοδεύεται και από το Διάνθισμα που περιέχει διαθεματικές ενότητες με δραστηριότητες των παιδιών ( ζωγραφική, παιχνίδια του νου και του σώματος, ποιήματα και τραγούδια, ανέκδοτα, παροιμίες κ.α.)

Περίληψη του βιβλίου της "ΠΟΛΗΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ": Ανάμεσα στους ανθρώπους μιας μεγαλούπολης ζουν και μικρά παιδιά. Ζουν σ' αυτή την τσιμεντούπολη με το ρυθμό της, απολαμβάνουν τα αγαθά, όπως φρούτα και λαχανικά, έτσι όπως είναι. Δεν έχουν τις ευκαιρίες να γνωρίσουν απ' ευθείας πράγματα γύρω απ' αυτά. Δεν ξέρουν ξεκάθαρα, πολλές φορές, τι είναι αυτά που έφτασαν στο τραπέζι τους, πώς δημιουργήθηκαν, τι προσφέρουν στον καθένα που τα καταναλώνει. Γι' αυτό και κλέβουν κάθε ευκαιρία για να μάθουν. Αυτό συνέβη και με τον ήρωα της ιστορίας της
"ΠΟΛΗΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ" που έγραψε η Φιλοθέη Σινώλα, εκπαιδευτικός και απευθύνεται σε παιδιά από 6 – 13 χρονών.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ
Η Φιλοθέη Σινώλα γεννήθηκε στη Βέροια, όπου και τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής. Κατέχει τα πτυχία της Κλασικής φιλολογίας και της Ιστορίας – Αρχαιολογίας. Η αγάπη της προς τα παιδιά την ωθεί να πάρει και το πτυχίο της Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης, ενώ ταυτόχρονα να ασχοληθεί με τη συγγραφή παιδικών έργων.
Εκτός από το παρόν « ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», έργο της είναι και τα Παιδικά Διηγήματα που διαβάστηκαν σε παιδική εκδήλωση στη Βέροια.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ:
Παρουσίασε το βιβλίο της: «ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» :
8ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, 13-5-2014
Πρότυπη Βιβλιοθήκη Θεσ/νικης, 22-10-2014
Δημόσια Βιβλιοθήκη Θεσ/νικης, 22-10-2014
Δημόσια βιβλιοθήκη Βέροιας, 29-11-2014
5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, 2-2-2015
8ο Νηπιαγωγείο Βέροιας, 5-2-2015
Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες του Δήμου Βέροιας, 4-2-2015
Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας σε συνεργασία με Κ.Δ.Α.Π. Νάουσας, 24-3-2015
Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Νάουσας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, 29-3-2015
1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, 1-4-2015
1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, 2-4-2015
12) Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας σε συνεργασία με 3ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο
Νάουσας, Κ.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάουσας, Ειδικό Σχολείο Νάουσας

Για την παρουσίαση του βιβλίου «ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» μπορείτε να επικοινωνήσετε με την συγγραφέα του Φιλόλογο κ. Φιλοθέη Σινώλα στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69