tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το βιβλίο «Τηρούμενες Αναλογίες» της Π. Φιρτινίδου θα παρουσιαστεί στην Βέροια

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μμ, στο καφέ «Εκτός Χάρτη», Βενιζέλου 43, ο εκδοτικός οίκος «οι εκδόσεις των συναδέλφων» και το βιβλιοπωλείο «Ανθολόγιο» διοργανώνουν την παρουσίαση του τέταρτου βιβλίου της Πόπης Φιρτινίδου που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες υπό τον τίτλο «Τηρούμενες Αναλογίες».

Μέσα σε έξι ιστορίες, άλλες μικρές και άλλες μεγάλες, το βιβλίο, σύμφωνα με την συγγραφέα, φωτίζει «τους πολυτραυματίες της πραγματικότητας» που ζουν την ήττα τους δίπλα μας, μουγγοί, αόρατοι, ανύπαρκτοι.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο Χρήστος Σκούπρας, φιλόλογος, διδάκτορας Παιδαγωγικής, ο Γιώργος Τσαλέρας, γιατρός, νευρολόγος και η Σοφία Τσιάμη, φιλόλογος και συγγραφέας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν η Ελένη Αμανατίδου, νομικός και ο Κωστής Γκαλίτσιος, εκπαιδευτικός. Θα συντονίσει η μουσικός Ελένη Αναγνώστου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στην εξώπορτα βγάζει τα ποδονάρια και τα γάντια, τα χώνει με τα σκουπίδια, την κοιτώ να φοράει τα παπούτσια που είχε αφήσει στο χαλάκι, σκέφτομαι θα πάγωσαν οι σόλες, Γενάρης, θα περπατήσει κάμποσο μέχρι να ζεσταθεί, πονεμένη γυναίκα. Κατεβαίνει τη σκάλα της οικοδομής κι ακόμη μιλάει. Ακούω ανάκατα το παραμιλητό της και τα τακούνια της να ξεψυχάνε από όροφο σε όροφο. Παίρνω θέση ξανά και κοιτάζω προς το μπαλκόνι. Ένας σπουργίτης κάτι ψάχνει με τη μύτη του στη γλάστρα με το γιασεμί. Σκέφτομαι να φέρω το κινητό να τον φωτογραφίσω. Ακροποδητί σηκώνομαι, σε λίγο έρχεται δεύτερος. Μόλις γίνουν τρεις θα καλέσω τη μικρή στο σκάιπ.

Ένας ηλικιωμένος τριγυρίζει στο πάρκο ελπίζοντας –μάταια– σε μια ισοπαλία, μια καθαρίστρια κι ένας χήρος φιλόλογος ξιφομαχούν μέσα στο γήπεδο μιας εκφυλιστικής νόσου, δυο άστεγοι άνδρες παλεύουν να επιπλεύσουν στις παρυφές της κανονικότητας, ένα δρώμενο ολοκληρώνεται ανάμεσα σε δύο στάσεις του Ηλεκτρικού κι ένας αναπόδραστος χωρισμός έρχεται μαζί με τα Χριστούγεννα.

Ιστορίες μικρές και μεγάλες για τους πολυτραυματίες της πραγματικότητας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69