tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος της Ημερίδας " Παιδί και Κινηματογράφος"

niff cinema paidi

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας, ανταποκρινόμενο στο ρόλο του ως κατ' εξοχήν φορέας πολιτισμού και εκπαίδευσης πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 24-09 τον πρώτο κύκλο εκ των δυο της διημερίδας «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ» με εισηγήτριες τις κ. Ειρήνη Ανδριοπούλου, (Ερευνήτρια ΜΜΕ, EU Media Literacy Expert, Σχεδιάστρια / Αναλύτρια Προγράμματος, Δημόσια Τηλεόραση) όπου πραγματοποίησε το Εργαστήριο Κινηματογραφικής Παιδείας- Η περίπτωση της ταινίας μικρού μήκους, κ. Δήμητρα Μητρέντση, (μουσικοπαιδαγωγός) όπου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα : Μουσική, πώς το συναίσθημα οδηγεί και τέλος την κ. Βασιλική Μηρτσέκη, (εκπαιδευτικός Α/θμιας εκπαίδευσης) όπου μας μίλησε για την 7η τέχνη ως μέσο για την εφαρμογή της κοινωνικοιγνωστικής Θεωρίας μάθησης στο δημοτικό σχολείο. (παραγωγή ταινίας μικρού μήκους η εμπειρία στην τάξη).
Τον συντονισμό είχε η Δρ. Ειρήνη Αναγνώστου.

 

Τα σχόλια της σημερινής μέρας ήταν θετικότατα! Το πρόγραμμά για αύριο έχει ως εξής:

Πέμπτη 25.09.2014
Συντονισμός Ειρήνη Ανδριοπούλου
10:00-10:30 «Πάμε Σινεμά;» παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας.
Αντώνης Κιούκας, διευθυντής προγράμματος «Πάμε Σινεμά;», εκπαιδευτικός- σκηνοθέτης
10:30-11:00 Σκέψεις και προτάσεις για το παιδί που δημιουργεί μπροστά και πίσω από τις κάμερες
Δρ. Ειρήνη Αναγνώστου, σχολική ψυχολόγος, Προϊσταμένη στο ΚΕΔΔΥ Ημαθίας
11:00-11:15 Διάλλειμά για κάφε
11:15-11:45 Δημιουργώντας μια κινηματογραφική ομάδα - εργαστήρι. Από τις ιδέες των παιδιών στο σενάριο και από το σενάριο στο γύρισμα
Πάνος Σπινθηρόπουλος, εκπαιδευτικός- κινηματογραφιστής
11:45-12:15 Το NIFF πάει σχολείο. Παρουσίαση του εκπαιδευτικού μας προγράμματος

niff ifadi

Το ΥΦΑΔΙ στην πρωινή παιδική προβολή του 11th NIFF

Τακτικοί επισκέπτες του Φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια, είναι τα παιδιά του συλλόγου "Υφάδι" της πόλης μας που παράγει αδιαμφισβήτητα ένα πλούσιο έργο. Οι φωτογραφίες αντικατοπτρίζουν την ευτυχία στα πρόσωπά τους μετά την σημερινή προβολή που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, αποκτώντας πλούσια διδάγματα όπως δήλωσαν και οι ίδιοι!

Έκθεση " Crisis is a greek word"

Η θετική πλευρά της Ελλάδας. «Crisis is a greek word» είναι ο τίτλος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας των Ελλήνων σχεδιαστών, να αφηγηθούν την κατάσταση στην Ελλάδα της κρίσης. Με αφορμή τη συνεχιζόμενη ύφεση και την επέκταση αυτής σε ολοένα και περισσότερες χώρες, 48 από τους κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς οπτικής επικοινωνίας, με περισσότερες από 1.240 διεθνείς και εθνικές διακρίσεις, συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μια κοινή έκθεση με μοναδικό στόχο να μεταφέρουν το μήνυμα της δημιουργικότητας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Χάρης Τζάνης και η Ελεονώρα Ξανθοπούλου μέσω του "susurrus activity" μας μίλησαν για την έκθεση, την πορεία της και τους καλλιτέχνες.

«Ο κόσμος περπατά ανάμεσα στα εκθέματα και ανακαλύπτει με ενδιαφέρον την εξέλιξη, τη δύναμη και το ταλέντο μιας γενιάς ικανής, μιας γενιάς που ατύχησε να ζήσει την κρίση, αλλά από αυτή εμπνεύστηκε και δημιούργησε».

Για τη παγκόσμια οικονομική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια δεν θα άρμοζε παρά μόνο και μια παγκόσμια λέξη, η Ελληνικής προέλευσης λέξη κρίση.

Η σημερινή λέξη προέρχεται από την αρχαία έκδοση της λέξης (κρίσις από το ρήμα κρίνω) που έδωσε και αντίστοιχες λέξεις και σε άλλες Ευρωπαϊκές γλώσσες, όπως crisis (λατινικά, Αγγλικά) crise (Γαλλικά), Krise (Γερμανικά), crisi (Ιταλικά) και άλλες. Είναι ενδιαφέρων όμως ότι στην Ελληνική η λέξη έχει διπλή σημασία: θετική, όταν έχει την έννοια της ορθής αντίληψης και παραμέτρων που συνιστούν ένα φαινόμενο η γεγονός, και αρνητική όταν αναφέρεται στην επιδείνωση. Αντίθετα, στις ευρωπαϊκές γλώσσες φαίνεται να υπερτερεί η δεύτερη - αρνητική - σημασία.

Περπατώντας ανάμεσα στα εκθέματα ο Χάρης μας δήλωσε «Ως φορείς μιας σημαντικής κληρονομιάς από το παρελθόν, οι Έλληνες προσπαθούν να διαμορφώσουν μια νέα πολιτισμική ταυτότητα που θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα προβλήματα της ύφεσης. Οι σχεδιαστές αποτελούν έναν σημαντικό κομμάτι της παραγωγικής και πολιτισμικής ανάπτυξης της χώρας και για το λόγο αυτό πρωτοστατούν με δημιουργικές πρωτοβουλίες στη διαμόρφωση της νέας αυτής ταυτότητας».

Να τονίσουμε πως ο Χάρης με την Ελεονώρα θα βρίσκονται διαρκώς στον χώρο της έκθεσης όπου με μεγάλη προθυμία θα εξηγούν στον κόσμο τυχών απορίες και "σημεία" της έκθεσης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69