tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στη νέα σειρά της ΕΡΤ «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» οι δίδυμοι Βεροιώτες ηθοποιοί Γιάννης και Μιχάλης Αρτεμισιάδης

Στο συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού, «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου», σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, που θα προβληθεί από την ΕΡΤ1, συμμετέχουν τα δίδυμα αδέρφια ηθοποιοί, Γιάννης και Μιχάλης Αρτεμισιάδης.

Πρόκειται για τη νέα μίνι σειρά μυθοπλασίας, που θα ζωντανέψει στην οθόνη, με εξαιρετικούς συντελεστές και ηθοποιούς, με πρεμιέρα το επόμενο Σάββατο και κάθε Σάββατο στις 22:00 στην ΕΡΤ1.

Η ιστορία…

Η βαθιά αγάπη της μητέρας για τον ξενιτεμένο της γιο, Γιωργή, και η οδύνη και η απελπισία της για την ανεξήγητη δολοφονία του άλλου της γιου, του Χρηστάκη, αποτυπώνονται ανάγλυφα στο διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού.

Η επιστροφή του ξενιτεμένου γλυκαίνει κάπως τον πόνο της, αλλά δεν γιατρεύει τον καημό της. Εξορκίζει, λοιπόν, τον Γιωργή και τον άλλο γιο της, τον Μιχαήλο, να ψάξουν να βρουν τον φονιά του αδελφού τους και να μην τον αφήσουν ανεκδίκητο. 

Φυσικά, αγνοεί ποιος είναι ο φονιάς του γιου της και τον αναζητεί εναγωνίως, τη στιγμή που ο προστατευόμενός της Τούρκος, ο Κιαμήλης, τον οποίο είχε γιατροπορέψει σαν δικό της παιδί, ύστερα από μια δραματική περιπέτεια, επίσης δεν γνωρίζει ότι είναι αυτός που -άθελά του- έχει σκοτώσει τον γιο της ευεργέτιδάς του. Μια συγκλονιστική αποκάλυψη, η οποία όταν έρχεται στο φως, έχει τραγικές συνέπειες. Ο Κιαμήλης χάνει τα λογικά του και παρακαλεί τον Γιωργή να μην το πει στη μητέρα του. Για να εξιλεωθεί, τρελός πια, αφοσιώνεται στη δούλεψη της μάνας, η οποία δεν μαθαίνει ποτέ τίποτα.

Στον ρόλο του ταχυδρόμου Χαραλάμπη, ο Μιχάλης Αρτεμισιάδης και στον ρόλο του Χρηστάκη, του δολοφονημένου γιου, ο Γιάννης Αρτεμισιάδης.

Με πληροφορίες από το https://tetragwno.gr/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69