tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δωρεάν διήμερο εργαστήριο κινηματογράφου για εφήβους, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Το Veria Tech Lab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, προσκαλεί εφήβους 13-19 ετών, σε διήμερο εργαστήριο κινηματογράφου. 

Δευτέρα 19 & Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 17:00-20:00

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας

Δηλώσεις συμμετοχής στο σύνδεσμο που ακολουθεί https://forms.office.com/r/TRZSRjpiS4

Είστε έτοιμοι να μάθετε πώς κάνουμε σινεμά; Σε αυτό το διήμερο εργαστήριο, θα μάθουμε τις βασικές αρχές του κινηματογράφου: πώς χειριζόμαστε την κάμερα, πώς διαλέγουμε τον κατάλληλο φωτισμό, πώς καδράρουμε το θέμα μας κλπ.

Μέσα από μια σειρά σύντομων ασκήσεων, οι συμμετέχοντες θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός πίσω από την κάμερα και θα μάθουν πώς μπορούν να τραβήξουν πορτρέτα ανθρώπων και τοπία.

Τη δεύτερη μέρα του εργαστηρίου, θα εφαρμόσουμε τις γνώσεις που αποκτήσαμε και θα χρησιμοποιήσουμε την κάμερα και τη γλώσσα της εικόνας για να πούμε μια ιστορία. Θα βγούμε έξω στην πόλη και όλοι μαζί θα γυρίσουμε μια μικρού μήκους ταινία.

Το εργαστήριο απευθύνεται και σε αρχάριους – η συμμετοχή δεν απαιτεί πρoηγούμενη εμπειρία. Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν κάτι άλλο μαζί τους, εκτός από το κινητό τους τηλέφωνο – ο εξοπλισμός παρέχεται από τη διοργάνωση.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Ο Στέργιος Ντινόπουλος είναι απόφοιτος οπτικών σπουδών και παραγωγής κινηματογράφου από το Harvard University. Είναι σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας και φωτογράφος. Κάνει ταινίες μυθοπλασίας, βίντεο χορού, installation και ντοκιμαντέρ. Έχει διδάξει φωτογραφία και storytelling σε εφήβους, συμπεριλαμβανομένων σεμιναρίων φωτογραφίας σε έφηβους πρόσφυγες στο πλαίσιο της ομάδας «The Unmentionables», καθώς και εργαστήρια τέχνης για μικρά παιδιά στο ΠΙΚΠΑ, στη Λέσβο. Τον ενδιαφέρουν οι συλλογικές πρακτικές, τα περιβαλλοντικά ζητήματα και η πολιτική των ψηφιακών και φυσικών κοινών χώρων.

Η Αρσινόη Πηλού γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε κινηματογράφο και διεύθυνση φωτογραφίας στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Escola Superior de Teatro e Cinema στη Λισσαβόνα. Η προσέγγισή της συνδυάζει την καλλιτεχνική ματιά με την τεχνική αρτιότητα. Από το 2015 εργάζεται σε οπτικοακουστικές παραγωγές για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, αν και προτιμάει τα μικρά, ανεξάρτητα project, όπου υπάρχει χώρος για πειραματισμό και δημιουργική έκφραση.

Διοργάνωση

Veria Tech Lab

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Exile Room

American Film Showcase

Αμερικανική Πρεσβεία

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69