tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Παράσταση Χορού Shattered Ground στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών

Την παράσταση Χορού Shattered Ground, σε χορογραφία και σκηνοθεσία της Αθανασίας Κανελλοπούλου, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στις 9 και 10 Ιουλίου 2025 το κοινό της πόλης, στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών – Αίθριο Κεντρικού Μουσειακού Κτηρίου.

Η παράσταση χορού πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας στο πλαίσιο του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» όπου φέτος παρουσιάζονται συνολικά 70 νέες, πρωτότυπες παραγωγές σε περισσότερους από 140 αρχαιολογικούς χώρους ανά την επικράτεια δίνοντας έμφαση στην πολιτιστική αποκέντρωση και ενισχύοντας τη σύνδεση της πολιτιστικής κληρονομιάς με το σήμερα.

Η παράσταση Shattered Ground αντλεί υλικό και έμπνευση από τη μυθική φιγούρα της Περσεφόνης που έχει προσγειωθεί σε ένα αβέβαιο παρόν και οδηγείται σε ένα «θρυμματισμένο» μέλλον. Ένας μετέωρος άνθρωπος προσγειώνεται, με την έννοια της οδυσσειακής περιπλάνησης, σ’ ένα παρόν που καλείται να ανα-δημιουργήσει εκ νέου. Δύο εαυτοί, τους φωτός και του σκότους, όπως το μοίρασμα της Περσεφόνης στον κάτω και στον πάνω κόσμο. Το πέρασμα από τον έναν τόπο και xχρόνο στον άλλο κυοφορεί την αλλαγή και τη μεταμόρφωση.

Η χορογράφος και ερμηνεύτρια Αθανασία Κανελλοπούλου χορογραφεί μια υβριδική μουσική παράσταση σε συνεργασία με τη συνθέτρια και πιανίστα Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου και την υψίφωνο Πένυ Δεληγιάννη. Τρεις γυναίκες συνθέτουν ένα σκηνικό σύμπαν όπου ο χορός, η ζωντανή μουσική και τα διαφορετικά ηχοτοπία συνδιαλέγονται ταυτόχρονα επί σκηνής, ακροβατώντας ανάμεσα στο μυθικό και το πραγματικό, το γήινο και το υπερφυσικό, με απώτερο σκοπό τον –ενδεχόμενο– επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας του σύγχρονου ανθρώπου.

Shattered Ground

9, 10 Ιουλίου 2025 / Ώρα έναρξης: 20.30

Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών – Αίθριο Κεντρικού Μουσειακού Κτηρίου

Σύλληψη, χορογραφία, σκηνοθεσία: Αθανασία Κανελλοπούλου

Πρωτότυπη μουσική, πιάνο: Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου

Σολίστ: Πένυ Δεληγιάννη (υψίφωνος)

Ερμηνεύουν: Αθανασία Κανελλοπούλου, Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου, Πένυ Δεληγιάννη

Κοστούμια: Eating the Goober / Βίκυ Μουδήλου

Σχεδιασμός φωτισμών, τεχνική υποστήριξη: Γιάννης Χατζηαντωνίου

Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Τζίνα Μπένου

ΑΜΚΕ: Ομάδα Παραστατικών Τεχνών Αθανασίας Κανελλοπούλου

Στην παράσταση θα παρουσιαστούν τα  ακόλουθα κομμάτια:

Χένρι Πέρσελ (Henry Purcell, 1659–1695)
“Ο θρήνος της Διδώς” - “When I am laid in earth”
από την όπερα Διδώ και Αινείας, Z. 626

Σάμουελ Μπάρμπερ (Samuel Barber, 1910–1981)
“Sure on this Shining Night” (σοπράνο)
από τον κύκλο τραγουδιών Τέσσερα Τραγούδια για Φωνή και Πιάνο, Έργο 13 (1938)

Ραλφ Βον Ουίλιαμς (Ralph Vaughan Williams, 1872–1958)
Orpheus with his Lute (περ. 1901/3)
Κείμενο: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (William Shakespeare)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Αθανασία Κανελλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Έχει σπουδάσει με υποτροφία κλασσικό και σύγχρονο χορό  στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη.  Επί 18 συναπτά έτη έζησε στο εξωτερικό και συνεργάστηκε με πολύ σημαντικούς Χορογράφους και Ομάδες Σύγχρονου Χορού,  όπως Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, (guest artist 2002-2008),  Les Ballets C de la B/ Koen Augustijnen (2008-2010), Jasmin Vardimon Company (2006-2008), Cocoondance, Alexandra Waierstall, Gregor Zoellig( Stadttheater Osnabrueck),  Renate Killman (Stadtheater Hagen), In Jung Jun, Guy Weissman, Rami Levi, Jossi Berg κ.α .

Από το 2008 έχει χορογραφήσει συνολικά 25 έργα, πολλά εκ των οποίων έχουν παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη,  Αμερική, Μέση Ανατολή και Β. Αφρική. Παραδίδει σεμινάρια σύγχρονου χορού, χορογραφίας και αυτοσχεδιασμού σε ομάδες και σε Ακαδημίες Χορού ανά τον κόσμο. Από το 2017 μέχρι σήμερα διδάσκει στη Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και από το 2021 διδάσκει Αυτοσχεδιασμό και Χορογραφία στην ΚΣΟΤ. To 2018 ίδρυσε την ομάδα “Athanasia Kanellopoulou Performing Arts’’ ως πλατφόρμα καλλιτεχνικής έρευνας και ανταλλαγής.

www.athanasiakanellopoulou.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

9 – 10 Ιουλίου 2025

Ώρα Έναρξης: 20.30

Διάρκεια: 50 λεπτά

Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών, Βεργίνα, 590 31

Trailer παράστασης: https://vimeo.com/1094432854

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, όπου υπάρχει.

Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.

Πληροφορίες & προκρατήσεις: www.allofgreeceoneculture.gr

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69