tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με χορούς από την Πελοπόννησο έως τον Πόντο η 2η ημέρα του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Με χορούς από την Πελοπόννησο έως την Κεντρική Μακεδονία και από την Ανατολική Ρωμυλία έως τον Πόντο συνεχίστηκε το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βέροιας. Η εκδήλωση της 2ης ημέρας πραγματοποιήθηκε σε μια γειτονιά που δεν είχε την χαρά τα τελευταία χρόνια να ζήσει μια τέτοια εκδήλωση, την περιοχή γηπέδου. Το σκηνικό στήθηκε στην αυλή του 4ου Δημοτικού Σχολείου και οι κάτοικοι της περιοχής από πολύ νωρίς γέμισαν τα τραπέζια.

Την αυλαία της εκδήλωση άνοιξε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας με χορούς της περιοχής Αριδαίας (1. Σόφκα, 2. Τσουράπια, 3.Λυτός, 4. Ράικο). Ακολούθησαν οι Ντόπιοι Μακροχωρίου με χορούς του Ρουμλουκιού (1.Καραγίαννενα, 2.Σεφερλής, 3.Πατρώνα, 4.Συρτός) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάς "Βάντα" με χορούς από τα Ημαθιώτικα Πιέρια (1. Λάφινα, 2. Περιστερούδα, 3. Τσάμικο, 4.Πατρώνα, 5. Αναγνώσταινα). Βλάχικους χορούς παρουσίασε ο Λαογραφικός Όμιλος Βλάχων και Φίλων "Λαϊλιά" Σερρών (1. Δερβέναγας (Χατζηστέργιος), 2. Κοντούλα βλάχα (Μπεράτι), 3. Κάτω στην Άσπρη Πέτρα, 4. Ζαχαρούλσ-Γύρισμα Συγκαθιστός) και χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας και Βόρειας Θράκης το Πολιτιστικό Σωματείο Χοροστάτες από την Θεσσαλονίκη (1. Συγκαθιστός, 2.Μπαιντούσκα, 3.Σ' τρεις, 4. Ζωναράδικο-Τσέστος).

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Νικομήδειας "Αριστοτέλης" χόρεψε ποντιακά (1. Κότσαρι, 2. Σερενίτσα, 3. Λετσίνα, 4. Έτερεν- Καλόν Κορίτς, 5. Εμπροπισ') και το Σωματείο Φίλων Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος από το Ναύπλιο παρουσίασε χορούς από την Πελοπόννησο (1. Αι Γιώργης, 2. Τσακώνικος, 3. Τσάμικος, 4. Καλαματιανός). Το χορευτικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με χορούς της Κεντρικής Μακεδονίας που παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου (1.Ράικο, 2.Πατρούνινο, 3.Ζαβλιστενα, 4.Μπούκιτε Ραζ βιβάτ). Δείτε στο παρακάτω βίντεο αποσπάσματα από την εμφάνιση των συλλόγων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Λυκοστράτης, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Γιώργος Ορφανίδης, ο πρόεδρος ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πετρούλα Παπαδήνα, Μάκης Αγγελίνας, Μιχάλης Σουμελίδης, Θανάσης Σιακαβάρας και ο πρώην αντιδήμαρχος Παύλος Παυλίδης.

{jlex}flickr:72157685219988691{/jlex}

Το φεστιβάλ θα μεταφερθεί την Παρασκευή στα Εβραίικα με το παρακάτω πρόγραμμα της 3ης ημέρας:

Ώρα άφιξης των συλλόγων : 20.30 μμ
Παρέλαση συλλόγων από την γέφυρα Θερμοπυλών έως τα Εβραϊκά Μνήματα : 20.50 μμ
Ώρα έναρξης χορευτικών : 21.00 μμ

Θα χορέψουν

Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου
Πολιτιστικός Σύλλογος Τριλόφου
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας
Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας
Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας
Πολιτιστικός Σύλλογος Σιάτιστας
Σύλλογος Βλάχων Βέροιας
ΚΕΠΑ Βέροιας - Τμήμα Λαογραφίας

{jlex}flickr:72157685528959734{/jlex}

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69