tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επιτυχημένος και φέτος ο "Κλήδονας"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της αναβίωσης του εθίμου του Κλήδονα από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας. Στην πλατεία Κομνηνίου το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από πλευράς συμμετοχής του κόσμου στην εκδήλωση της αναβίωσης του εθίμου του Κλήδονα.

Η αθρόα συμμετοχή των μελών και φίλων της Λέσχης σε συνδυασμό με την τεράστια επιτυχία των προηγούμενων ετών, επιβεβαίωσε την καθιέρωση ενός σημαντικού πολιτιστικού θεσμού της ευρύτερης περιοχής μας. Αμέσως μετά το παραδοσιακό «άναμα της φωτιάς», η παρουσιάστρια της εκδήλωσης κα Ευδοξία Κρεμλίδου, καλωσόρισε τον κόσμο και κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο της Λέσχης κ. Χαράλαμπο Καπουρτίδη, ο οποίος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό. Στη συνέχεια ξεκίνησε το μουσικό πρόγραμμα με την παρουσίαση του τμήματος λύρας και του τμήματος νταουλιού. Οι νεαροί λυράρηδες και νταουλτζήδες απέδωσαν σκοπούς της ποντιακής μούσας με έναν ιδιαίτερο συγχρονισμό υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Γιάννη Τσανασίδη (τμήμα λύρας) και κ. Δημήτρη Ουσταμπασίδη (τμήμα νταουλιού). Ακολούθησε η παρουσίαση χορών από το μικρό χορευτικό τμήμα της Λέσχης, το οποίο εντυπωσίασε για άλλη μια φορά τους παρευρισκόμενους. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το εφηβικό χορευτικό τμήμα, το οποίο απέδωσε με θαυμάσιο τρόπο ποντιακούς χορούς, αναδεικνύοντας το έργο των δύο χοροδιδασκάλων της Μαρίας Δεμερτζίδου και του Γιώργου Ρουκά.

Έπειτα συντροφιά στο κοινό κράτησαν οι Αντώνης Κουβρακίδης στο τραγούδι και Σωκράτης Μουρατίδης στη λύρα. Κατόπιν αυτού του ευχάριστου μουσικοχορευτικού διαλλείματος ο Σύλλογος Κρητικών Ν. Ημαθίας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Λέσχης συμμετείχε με το χορευτικό του τμήμα και ξεσήκωσε πραγματικά το κοινό παρουσιάζοντας λεβέντικους χορούς της Κρήτης. Η παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, με το χορευτικό τμήμα παραστάσεων της Λέσχης να δίνει τον καλύτερό του εαυτό.
Στη συνέχεια ακολούθησε ποντιακό γλέντι όπου όλοι οι καλλιτέχνες δημιούργησαν μια καταπληκτική παραδοσιακή ατμόσφαιρα δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει μια υπέροχη ποντιακή βραδιά. Το κοινό διασκέδασε μέχρι “ανατολής του Ήλιου”, με τους Στάθη Αλεξανδρίδη (λύρα – τραγούδι), Αντώνη Κουβρακίδη (τραγούδι), Λευτέρη Παπαδόπουλο (τραγούδι), Άκη Σιαμίδη (λύρα – τραγούδι), Γιάννη Τσανασίδη (λύρα- τραγούδι), Σωκράτη Μουρατίδη (λύρα), Γιώργο Ιωσηφίδη (λύρα), Τσανασίδη Μιχάλη (αγγείο), Ανδρέα Νικηφορίδη (νταούλι), Δημήτρη Ουσταμπασίδη (νταούλι) και τέλος τον Γιάννη Γκαντίδη (αρμόνιο).

Στο χώρο των εκδηλώσεων όπως κάθε χρόνο, λειτούργησε περίπτερο με διάφορα αναμνηστικά αντικείμενα και άλλα παραδοσιακά προϊόντα.

Εντύπωση προκάλεσε και φέτος η αξιέπαινη πρωτοβουλία των μικρών μελών της Λέσχης, οι οποίοι απέσπασαν θετικότατους σχολιασμούς περιφερόμενοι ανάμεσα στα τραπέζια συλλέγοντας απορρίμματα για ανακύκλωση, με ειδικά μεταλλικά καροτσάκια αναδεικνύοντας την οικολογική τους ευαισθησία.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν η Δήμαρχος κ. Χαρούλα Ουλσουτζόγλου-Γεωργιάδη, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. κα. Δώρα Μπαλτατζίδου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοί κ.κ. Μιχάλης Σουμελίδης και Μωυσιάδης Νίκος, ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας κ. Μαρκούλης Αντώνιος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Τριποτάμου κ. Χρήστος Τσανασίδης, η νέα πρόεδρος της Τ.Κ. Νικομήδειας κα. Χριστίνα Σταφυλίδου, η νέα Τοπική Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας κα. Τζήμα Συρμούλα, ο Διοικητής της Σχολής Μετ/σης Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Κούγκας Διονύσιος, ο πρώην Διοικητής Πυροσβεστικής Ημαθίας κ. Διονύσης Συντίλας, οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κιβωτιανών Ν. Ημαθίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λευκαδίων «Τ’ Ανθέμια», το Σύλλογο του Προμηθέα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κομνηνίου «οι Κομνηνοί», το Σύλλογο Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, το Σύλλογο Παράδοσης και Πολιτισμού Τριποτάμου, το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσ/νίκης, το Μορφωτικό Λαογραφικό Σύλλογο Τετραλόφου Κοζάνης, την Ένωση Ποντίων Σπουδαστών του ΤΕΙ Καβάλας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδοχωρίου «οι Κομνηνοί» και το ΑΝ-ΔΥ Βέροιας.

"Το Δ.Σ. της Λέσχης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αρχίζοντας από τα μέλη και τους πάρα πολλούς φίλους και καταλήγοντας στους σημαντικότατους υποστηρικτές και χορηγούς, όπως, την Τ. Κ. Τριποτάμου και τον πρόεδρο κ. Χρήστο Τσανασίδη, την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας και ιδιαίτερα τον Διευθυντή της κ. Γιάννη Καμπούρη, ο οποίος είχε συμβάλλει στην οργάνωση του φακέλου υποβολής της αίτησης προς την Αναπτυξιακή Ημαθίας το 2006, τον κ. Ανδρέα Νικηφορίδη, την εκκλησιαστική επιτροπή του Αγίου Γεωργίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και όλους τους κατοίκους του Κομνηνίου, το γραφείο γενικού τουρισμού «Αχιλλέα Αλατσίδη», την εταιρεία «Expert» Γ. Ιωαννίδη – Δ. Τσανασίδη και Σια ΟΕ., το Ι.ΚΤΕΟ Α.ΜΑΥΡΙΔΗΣ – Α.ΨΑΡΡΑΣ Ο.Ε., την επιχείρηση «κοτόπουλα Μελικιώτης», την επιχείρηση «Τσιφλίδης security», την εταιρία εμπορίας κρεάτων «Αφοί Χατζημασούρα.», την εταιρεία «Ritsi home collection– Kavi group Τσανακτσίδης», τα αρτοποιεία «ΑΡΤΟΣ ΗΜΩΝ» του Χρήστου Καγκελίδη και «ΤΟ ΚΑΡΒΕΛΙ» του Τσιομπάνογλου Παναγιώτη, το χοροδιδάσκαλο κ. Βασίλη Ασβεστά και τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Τάκη Τσιαβό, την υπεύθυνη ιματιοθήκης Νεκταρία Αθανασάκη, τα μέλη των χορευτικών τμημάτων και του τμήματος Νέων της Λέσχης, καθώς και όλα τα μέλη και τους φίλους της Ε. Λ. Β. που συνέβαλαν τα μέγιστα στην προετοιμασία και πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς επικοινωνίας, τις εφημερίδες, «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» , «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ, «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ», «ΕΠΤΑ», «ΝΕΟ ΒΗΜΑ», «ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ», «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ», «ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΩΝ», «ΣΥΝ(+)ΕΙΔΗΣΗ», «ΤΑ ΛΕΜΕ», «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ», «ΧΡΟΝΙΚΑ», «ΒΕΡΟΙΑ», «ΣΤΗ ΦΑΚΑ», τα ραδιόφωνα «ΑΙΧΜΗ», «ΑΚΡΙΤΕΣ», «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ», «ΗΜΑΘΙΑ», , «ΠΑΥΛΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ», τις ιστοσελίδες www.e-pontos.gr, www.pontos-news.gr, www.laikoyra.gr , www.naousanews.gr, www.pliroforiodotis.gr, www.verianews.blogspot.com, www.makedonianews.gr, www.epikairo.gr και www.24oresimathia.gr, την τηλεόραση «ΔΙΟΝ» και τέλος τις εφημερίδες «Εύξεινος Πόντος» και «Ποντιακή γνώμη»" αναφέρουν οι διοργανωτές.
 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69