kalas2023

vorgia ban2023

tsakiridis ban july21

ena animation

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

protonio ban egraf

ΚΟΥΚΟΥΤΕΓΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

 didactica

access ban20

Με πολύ κόσμο ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας

Με πολύ  μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, σε μια  κατάμεστη από  κόσμο,  αίθουσα  sala-elia,   ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, μετά από την αναγκαστική αναστολή δύο χρόνων λόγω των περιοριστικών μέτρων του covid 19.

Η φετινή εκδήλωση είχε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα ως προς το είδος και το στυλ σε σχέση με ετήσιους χορούς προηγούμενων ετών και η επιλογή δικαίωσε τους διοργανωτές με την αθρόα συμμετοχή του κόσμου και κυρίως των νέων.

Τους  πολυάριθμους  φίλους και τα μέλη του συλλόγου  που συμμετείχαν στην όμορφη «βλάχικη βραδιά» χαιρέτισε,  αρχικά στην βλάχικη γλώσσα,  ο πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας Γιάννης  Κύρτσος και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους.   Αναφέρθηκε ονομαστικά σε  όλους τους χορηγούς που βοηθάνε εμπράκτως  στη συνέχιση του έργου του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, τους ευχαρίστησε  θερμά για τη συνδρομή, τη στήριξη και τη συνεισφορά τους.  Έκανε ιδιαίτερη αναφορά και αφιέρωσε τη βραδιά στον μεγάλο απόντα, τον μελωδικό ερμηνευτή των βλάχικων τραγουδιών Γιώργο Μανέκα ( το αηδόνι των Βλάχων).

 Τον χορό  άνοιξε το  εφηβικό τμήμα χορού υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Αντώνη Κελεπούρη, φορώντας τις  παραδοσιακές φορεσιές,  και ακολούθησε γλέντι με μαζική συμμετοχή του κόσμου, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η ενεργή συμμετοχή νεότερων ηλικιακά παρισταμένων ήταν μεγάλη, γεγονός που αποδεικνύει ότι  ο βλάχικος πολιτισμός και η βλάχικη παράδοση περνάνε στις επόμενες γενιές.

Οι μελωδίες και τα  βλάχικα τραγούδια της ορχήστρας του Δημήτρη Παράσχου και Φώτη Καραβιώτη ξεσήκωσαν  τον κόσμο και η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες αφήνοντας σε όλους άριστες εντυπώσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Οικονομικών Βεσυρόπουλος Απόστολος, ο βουλευτής Ημαθίας Μπαρτζώκας Αναστάσιος, ο δήμαρχος Βέροιας Βοργιαζίδης Κωνσταντίνος, οι αντιδήμαρχοι: Παπαδόπουλος Βασίλειος, Τζήμα Συρμούλα, Τσαχουρίδης Αλέξανδρος, Γρηγοριάδης Καλλίστρατος, Τσιφλίδης Ηλίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Διαμάντης Στέργιος ( Πρόεδρος ΔΕΥΑΒ), Αθανάσιος Δέλλας (πρόεδρος ΚΑΠΑ), .Κορωνάς Θεόφιλος και Γουλτίδης Γεώργιος, ο πρόεδρος της ΑΝ. ΗΜΑ Τεληγιαννίδης  Θεόφιλος, ο πρόεδρος του Μεγάλου Μερά Σελίου  Πιτούλιας Γεώργιος και η πρόεδρος του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Αικατερίνη Γαλίκα.

Επίσης παρέστησαν: ως αντιπρόσωποι  της ΠΟΠΣΒ οι Δαρδακούλης Γεώργιος,  Τζιμουρίκου Αρχοντούλα και αντιπροσωπείες από: τον Σύλλογο Βλάχων Νάουσας, τον Σύλλογο Περιβολιωτών «Το παλιό Σκιλίτσι», τον Σύλλογο Περιβολιωτών Θεσσαλονίκης «η Πίνδος», τον Σύλλογο Σαμαριναίων Κοζάνης και τον Σύλλογο νέων Νεοκάστρου.

Και όπως κάθε χρόνο στο Χορό των Βλάχων  δεν έλειψαν οι προσφορές  για τη «λαχειοφόρο αγορά» από Εμπορικά Καταστήματα και Επιχειρήσεις, τυροκόμους και κτηνοτρόφους, από  πολλούς επαγγελματίες, και φίλους  της Βεροιώτικης Κοινωνίας.

Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Γεωργοί, Αιτήσεις Gov/ΕΣΠΑ, Πληρωμές Λογαριασμών & άλλες υπηρεσίες

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/90511-smarteching-butcher-voucher

100% Ελληνικά χειροποίητα κοσμήματα!

kyriazis

methodos orizontio

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69