tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Εκπαίδευση, Καινοτομία και Πολιτισμός σε Διάλογο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας συμμετέχει στον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2025 με τρεις πολυεπίπεδες δράσεις που αναδεικνύουν το Mουσείο ως θεσμό μάθησης, ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών και αειφόρου πολιτιστικής διαχείρισης.

1. Οι αρχαίες Αιγές, με τη ματιά των νέων

📅 Δευτέρα 19 Μαΐου 2025 | 09:00

📍 Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Βεργίνας υποδέχονται τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βεργίνας – Παλατιτσίων στο Κεντρικό Μουσειακό Κτήριο των Αιγών, όπου, με αφετηρία τον τουριστικό οδηγό για τις Αιγές που συνέταξαν οι ίδιοι, μοιράζονται μαζί τους σκέψεις για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τόπου τους. Η συνάντηση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της αρχαιολόγου Εύας Κοντογουλίδου και έχει στο επίκεντρο τη θεματική «Η Δύναμη των Νέων», ενθαρρύνοντας τη βιωματική μάθηση, τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή των παιδιών στην πολιτιστική κληρονομιά.

2. Ραδιοσυχνότητες Πολιτισμού – Ζωντανά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας

📅 Κυριακή 18 Μαΐου 2025

🕛 Δράση ραδιοερασιτεχνικής εκπομπής από τις 10:00 έως τις 18:00
🕛 Ξενάγηση στις 12:00
📍 Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας

 

Με την Προσκοπική Ραδιοερασιτεχνική Ομάδα SX2IMA στήνουμε ραδιοφωνικό σταθμό στον χώρο του μουσείου και επικοινωνούμε με ραδιοερασιτέχνες από όλο τον κόσμο. Η δράση αποτελεί καινοτόμο σύνδεση του πολιτισμού με την παγκόσμια κοινότητα μέσω των τεχνολογιών επικοινωνίας.

Παράλληλα, με αφηγητή τον αρχαιολόγο Γιάννη Γραικό, οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στον Τοίχο της Μνήμης και στις εκθέσεις του Μουσείου, ανακαλύπτοντας ίχνη της κοινωνίας της αρχαίας Βέροιας.

3. Όψεις της αρχαίας Μίεζας: τα ταφικά μνημεία της Κρίσεως και των Ανθεμίων

📅 Σάββατο 17 Μαΐου 2025

🕛 Ξενάγηση στις 12:00

📍Αρχαιολογικός χώρος Μίεζας, Τάφος της Κρίσεως

Παρουσίαση και συζήτηση με το κοινό για τους Τάφους της Κρίσεως και των Ανθεμίων, με την αρχαιολόγο Αναστασία Γεωργιάδου. Προσεγγίζουμε όψεις της αρχαίας Μίεζας, με στόχο τη βιωματική σύνδεση του επισκέπτη με τον αρχαιολογικό χώρο.

📍 Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας καλεί το κοινό να συμμετάσχει στον φετινό εορτασμό και να γνωρίσει από κοντά τις πτυχές της σύγχρονης μουσειακής εμπειρίας, όπου η πολιτιστική κληρονομιά συναντά την εκπαίδευση, την καινοτομία και την αειφόρο ανάπτυξη.

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69