Οι Βλάχοι Νάουσας ανάβουν το κέφι: Παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι την Παρασκευή
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Η αποκριάτικη διάθεση ανεβαίνει στη Νάουσα και ο Σύλλογος Βλάχων ετοιμάζεται να δώσει το σύνθημα για ένα γλέντι που υπόσχεται αυθεντικό χρώμα, μουσική και παράδοση. Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, στις 18:30, το «Σπίτι του Συλλόγου» στη Σοφρωνίου 23 θα γεμίσει με κόσμο, χαμόγελα και τον γνώριμο παλμό των βλάχικων αποκριάτικων εκδηλώσεων.
Οι διοργανωτές καλούν μικρούς και μεγάλους να φορέσουν ό,τι «αγαπά η ψυχή τους» — από παραδοσιακές στολές μέχρι ευφάνταστα αποκριάτικα κοστούμια — και να μπουν στο κλίμα μιας βραδιάς που θα στηριχτεί στη ζωντανή συμμετοχή και την καλή παρέα. Στο μουσικό τιμόνι θα βρίσκεται η ορχήστρα του Δημήτρη Ψαθά, εγγύηση για χορό, τραγούδι και ασταμάτητο κέφι.
Στο πρόγραμμα δεν θα λείψει η πατινάδα, το στοιχείο που δίνει πάντα έναν ιδιαίτερο, παραδοσιακό χαρακτήρα στις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Με την αυθεντικότητα και τη ζεστασιά που τον χαρακτηρίζουν, ο Σύλλογος Βλάχων Νάουσας προσκαλεί όλη την πόλη να συμμετάσχει σε μια γιορτή που ενώνει γενιές και κρατά ζωντανό το αποκριάτικο πνεύμα της Νάουσας.
Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «άμα τα έχουμε όλα, θα περάσουμε καλά» — και όλα δείχνουν πως αυτή η Παρασκευή θα είναι από εκείνες τις βραδιές που γράφονται στη μνήμη της τοπικής παράδοσης.














