tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Με επιστημονική ημερίδα και μεγάλο ποντιακό χορό η διήμερη εκδήλωση της Ψηφιακής Σάντας στα Παλατίτσια

Διήμερο αφιερωμένο στην ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό της ιστορικής Σάντας του Πόντου διοργανώνει η Ψηφιακή Σάντα στα Παλατίτσια Ημαθίας, με τη στήριξη των Σαντέικων Σωματείων της Ημαθίας.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 23 Ιουλίου, στις 20:00, με επιστημονική ημερίδα που θα φιλοξενηθεί στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών. Αντικείμενο της ημερίδας θα είναι ο πολιτισμός της ιστορικής Σάντας του Πόντου, με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της συλλογικής μνήμης των Σανταίων.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παλατιτσίων, όπου θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος καλοκαιρινός Ποντιακός Χορός της Ψηφιακής Σάντας, με κεντρικό σύνθημα «Ζούμε τη μνήμη – Χτίζουμε το αύριο». Η είσοδος έχει οριστεί στα 5 ευρώ.

Το μουσικό πρόγραμμα θα πλαισιώσουν οι Σ. Σαββίδης και Σ. Πορφυρίδης στο τραγούδι, οι λυράρηδες Θ. Στυλίδης και Δ. Πιπερίδης, ενώ συμμετέχουν επίσης ο Γ. Σιαμίδης στο αγγείο και ο Π. Ζώης στο νταούλι.

Οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τα Σαντέικα Σωματεία της Ημαθίας για τη στήριξή τους, καθώς και προς τον Σύλλογο Παλατιτσιωτών για την αρωγή και τη φιλοξενία της εκδήλωσης. Παράλληλα, ευχαριστούν τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βεργίνας και τους συλλόγους Ράχης, Μικρής Σάντας και Καστανιάς Ημαθίας για τη συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση.

Η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να συνδυάσει την επιστημονική προσέγγιση της ιστορίας με τη ζωντανή έκφραση της ποντιακής παράδοσης, αναδεικνύοντας τη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της πολιτιστικής ταυτότητας των Ποντίων.

color feel banner

kogias horiz

meta morfo22

kyriazis

methodos orizontio

sidiropoulos

studio 69