tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τριαντάφυλλος Ηλιάδης: Ζωγραφίζει με το στόμα και την δύναμη της ψυχής του (βίντεο & φωτογραφίες)

Ένα μάθημα ζωής πήραν όσοι παρακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης του διακεκριμένου ζωγράφου Τριαντάφυλλου Ηλιάδη στην Βέροια. Στην έκθεση που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), ο Δήμος Βέροιας και η Κοινωφελής Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Δήμου Βέροιας, στο φουαγιέ της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Δήμου Βέροιας, ο δημιουργός των έργων Τριαντάφυλλος Ηλιάδης, ο οποίος ζωγραφίζει με το στόμα, μετέδωσε στο κοινό ισχυρά μηνύματα αγωνιστικότητας, θάρρους και αισιοδοξίας. Μίλησε για την δύναμη της ψυχής του και πως αυτή τον βοήθησε να πετάξει τα βάρη της αναπηρίας του και να αξιοποιήσει τις δυνάμεις δημιουργίας που του έδινε η ψυχή του.

Ο κ. Ηλιάδης εξήγησε στο κοινό πως ένα πληγωμένο ψυχικά παιδί από την αναπηρία του, ξεπέρασε με την ψυχική του δύναμη την ρατσιστική απαξίωση και κατάφερε να γίνει ένας διακεκριμένος ζωγράφος και ένα ισότιμο μέλος της κοινωνίας. Ο ζωγράφος, τόνισε ότι μεγάλη ήταν η βοήθεια της συζύγου του και του οικογενειακού του περιβάλλοντος στην προσπάθειά του να ανεβάσει τον πήχη και να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. "Το ψυχικό σθένος με βοήθησε να ξεπεράσω την ατυχία μου. Να νιώσετε αισιόδοξοι και δυνατοί για να δώσετε πολλά στην κοινωνία" είπε ο κ. Ηλιάδης απευθυνόμενος στους μαθητές του Εσπερινού Λυκείου που παρακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσής του και τον είδαν να ζωγραφίζει (δείτε το βίντεο).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, και οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Βέροιας και Νάουσας Γιώργος Σοφιανίδης, Δημήτρης Μάντζιος.

Η Έκθεση θα λειτουργήσει έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου και καθ’ όλη την διάρκειά της θα είναι παρών και θα παρουσιάζει τα εξαιρετικά έργα του ο ίδιος ο δημιουργός τους κ. Τριαντάφυλλος Ηλιάδης.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, ακολούθησε στην αίθουσα θεάτρου της Στέγης, με ελεύθερη είσοδο, η προβολή του ντοκιμαντέρ, διάρκειας περίπου 50 λεπτών, «ΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ - οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης της Κεντρικής Μακεδονίας», που αποτελεί συμπαραγωγή της ΠΕΔΚΜ και του Πολιτιστικού Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και ήταν μια διδακτική ξενάγηση στις μεγάλες πόλεις και στα μνημεία θέασης και ακρόασης (θέατρα, στάδια, ωδεία) της Κεντρικής Μακεδονίας, από τον 4ο αιώνα π.Χ. μέχρι και τον 3ο αιώνα μ.Χ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69