tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Έτοιμη να τιμήσει και φέτος την Γενοκτονία η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

Με λαμπρότητα θα τιμήσει και φέτος την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Βέροια και η Λέσχη είναι σε ετοιμότητα για να φέρει εις πέρας τις παράλληλες εκδηλώσεις. Αυτό το πρόγραμμα, παρουσίασε την Κυριακή στο Πανόραμα. «Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας ξεκινάει τις εκδηλώσεις της Γενοκτονίας στις 15/5 και τις ολοκληρώνει στις 22/5. Την ημέρα της Γενοκτονίας, την Πέμπτη 19/5 έχουμε την αιμοδοσία και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Χαρίεσσας θα κάνουμε ενημέρωση για την δωρεά μυελού οστών. Την Κυριακή 22/5 θα γίνει η λαμπαδηδρομία, το μνημόσυνο στον Άγιο Αντώνιο και στις 11πμ θα οι εκδηλώσεις στην Πλατεία Καπετανίδη» είπε ο πρόεδρος Παύλος Σαρρημιχαηλίδης.

Αναφορικά με την λαμπαδηδρομία φέτος θα υπάρξουν δυο διαδρομές. Η μία διαδρομή θα ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια στις 7.30πμ, πρώτη στάση θα γίνει στον Σταυρό και η επόμενη στο Μακροχώρι. Η δεύτερη διαδρομή θα ξεκινήσει από τη Νάουσα στις 8μμ, πρώτη στάση θα γίνει στον Κοπανό και η επόμενη στην Πατρίδα. Οι δυο λαμπαδοδρομίες θα συναντηθούν στην Βέροια, στην ΔΕΗ και θα συνεχίσουν μαζί προς την πλατεία Καπετανίδη.

Για την εθελοντική αιμοδοσία, που θα γίνει στις 19/5 μίλησε ο Μπάμπης Καπουρτίδης. Φέτος θα έρθει η μονάδα αιμοδοσίας στο Δημαρχείο Βέροιας. «Με αυτό τιμάμε τους προγόνους μας και το αίμα που χύθηκε και από την άλλη είναι μια ενέργεια ζωής η αιμοδοσία» είπε ο κ. Καπουρτίδης.

Εκτός από τις εκδηλώσεις στην Πλατεία Καπετανίδη, την ίδια ημέρα υπάρχει και η παράσταση στον Χώρο Τεχνών «Οι ρίζες δεν κόβονται».

Για την παράσταση μίλησε ο Νίκος Τουμπουλίδης και τόνισε ότι μέσα από εικόνες, χορό, γραπτά κείμενα και αφηγήσεις, θα γίνει μια αναδρομή για το πώς βίωσαν αυτή την περίοδο οι Έλληνες Πόντιοι (διπλή παράσταση, 6μμ και 8.30μμ). Η παράσταση έχει 14 φάσεις. «Επιθυμούμε να ενημερώσουμε σωστά για την γενοκτονία που εκτελέστηκε. Την παράδοση που μας έχουν παραδώσει οι πρόγονους μας, θα την παραδώσουμε ακέραια στα παιδιά μας» είπε ο κ. Τουμπουλίδης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69