tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ολοκληρώθηκε το 22ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Απόστολος Παύλος και Φιλόσοφοι»

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 4 Ιουνίου το πρωί οι εργασίες του 22ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των ΚΒ΄ Παυλείων, που φέτος είχε ως θέμα: «Απόστολος Παύλος και Φιλόσοφοι – 2400 χρόνια από τη γέννηση του Αριστοτέλη» και διεξήχθη από 2 έως 4 Ιουνίου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας.

Οι εισηγητές και τα θέματα.

Κατά την 1η Συνεδρία (2/6 πρωί) προήδρευσε ο Καθ. Κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. και εισήγηση έκανε ο κ. Γεώργιος Ζωγραφίδης, Αν. Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ με θέμα: «Ο Απόστολος Παύλος μεταξύ Ιερουσαλήμ και Αθήνας: σοφοί και φιλόσοφοι του καιρού του».

Κατά τη 2η Συνεδρία (2/6 απόγευμα) προήδρευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος και εισηγήσεις έκαναν α) ο Πρωτ. Νικόλαος Λουδοβίκος, Καθηγητής Α.Ε.Α.Θ. με θέμα: «Αρετή και κακία κατά τον Αριστοτέλη και τον Απόστολο Παύλο» και β) ο κ. Θωμάς Ιωαννίδης, Αν. Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Θεολογίας ΕΚΠΑ, με θέμα: «Ο άνθρωπος στον Απόστολο Παύλο και τον Αριστοτέλη».

Κατά την 3η Συνεδρία (3/6 πρωί) προήδρευσε ο κ. Θωμάς Ιωαννίδης, Πρόεδρος Τμήματος Θεολογίας ΕΚΠΑ και εισηγήσεις έγιναν από α) τον καθηγητή κ. Σωτήριο Δεσπότη, Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας ΕΚΠΑ, με θέμα: «Ο Σωκράτης και ο Παύλος στον Άρειο Πάγο, σύμφωνα με το Πράξεις 17, 16-33» και β) ο κ. Βασίλειος Κάλφας, Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, με θέμα: «Η θεολογία του Αριστοτέλη».

Κατά την 4η Συνεδρία (3/6 πρωί) προήδρευσε ο κ. Σωτήριος Δεσπότης, Πρόεδρος Τμήματος Κοιν. Θεολογίας ΕΚΠΑ, ενώ εισήγηση έκανε ο κ. Απόστολος Ιωσηφίδης, Νομικός με θέμα: «Αριστοτελικές μελέτες του Βεροιέως Ιωάννη Κωττούνιου» και διαβάστηκε η εισήγηση του απουσιάζοντος π. Πορφυρίου Georgi, Κοσμήτωρα της Θεολογικής Σχολής Μπάλαμαντ του Λιβάνου με θέμα: « Ο Αριστοτέλης και ο Γρηγόριος Παλαμάς».

Κατά την 5η Συνεδρία (3/6 απόγευμα) προήδρευσε ο ομ. Καθηγητής κ. Δημήτριος Καϊμάκης και εισηγήσεις έκαναν α) Ο κ. Παναγιώτης Υφαντής, Αν. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ με θέμα: «Παύλειες απηχήσεις στον μοναχισμό ως κατά Χριστόν φιλοσοφία», β) Μαρία Χειμονοπούλου, Αρχαιολόγος με θέμα: «Η απεικόνιση των φιλοσόφων στην βυζαντινή τέχνη», ενώ διαβάστηκε περίληψη της εισηγήσεως του απουσιάζοντος κ. Βασιλείου Κύρκου, Ομ. Καθηγητού Σχολής Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ με θέμα: «Η παρουσία του Αριστοτέλη στον Μεσσαίωνα».

Κατά την 6η Συνεδρία (4/6 πρωί) προήδρευσε ο Ομ. Καθηγητής ΑΠΘ κ. Ιωάννης Γαλάνης ενώ εισηγήσεις έκαναν οι α) ο κ. Κωνσταντίνος Πέτσιος, καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Παν. Ιωαννίνων με θέμα: «Ο νεοελληνικός Αριστοτελισμός κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας και το φιλοσοφικό έργο του Ιωάννη Κωττούνιου (1572-1657)», β) ο κ. Χαράλαμπος Ατματζίδης, Αν. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ με θέμα: «Παύλεια θεολογία και σύγχρονα φιλοσοφικά ρεύματα» και γ) η κ. Αγγελική Κοτταρίδη, Αρχαιολόγος και Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, με θέμα: «Φιλοσοφία και Αρχιτεκτονική».

Οι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

Όπως κάθε χρόνο το Διεθνές Συνέδριο των Παυλείων παρηκολούθησαν εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και ανάγνωσαν μηνύματα των Προκαθημένων των Εκκλησιών τους.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ: ο Σεβ. Μητροπολίτης Ἀτλάντας κ. ΑΛΕΞΙΟΣ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ο Σεβ. Μητροπολίτης Εἰρηνουπόλεως κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ: ο Θεοφ. Ἐπίσκοπος Χρυσουπόλεως κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ: ο Σεβ. Μητροπολίτης Βόστρων κ. ΤΙΜΟΘΕΟΣ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΩΣΣΙΑΣ: ο Θεοφ. Ἐπίσκοπος Σάχτας καί Μιλέροβο κ. ΣΙΜΩΝ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ: ο Θεοφ. Ἐπίσκοπος Τοπλίτσης κ. ΑΡΣΕΝΙΟΣ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ: ο Σεβ. Ἀρχιεπίσκοπος Κάτω Δουνάβεως κ. ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ: ο Σεβ. Μητροπολίτης Πλόβδιβ (Φιλιππουπόλεως) κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ και Θεοφ. Ἐπίσκοπος Ζνεπόλεως κ. ΑΡΣΕΝΙΟΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: ο Θεοφ. Ἐπίσκοπος Μεσσαορίας κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ο Σεβ. Μητροπολίτης Κϊτρους κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ: ο Θεοφ. Ἐπίσκοπος Σούπραζλ κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Βραβεύσεις μαθητών της Ημαθίας

Όπως κάθε χρόνο στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου βραβεύτηκαν από την Ιερά Μητρόπολη μαθητές και μαθήτριες σχολείων (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο) της Ημαθίας, καθώς και αθλητικών φορέων που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε. Τις απονομές έκαναν οι Αρχιερείς – εκπρόσωποι των Εκκλησιών καθώς επίσης και καθηγητές που μετείχαν στο Συνέδριο ως εισηγητές.
Κήρυξη Λήξης από τον Σερβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα.

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων παρουσίασε τον τόμο με τα Πρακτικά του Συνδρίου των ΚΑ΄Παυλείων (2015) που είχε ως θέμα: «Υπομονή και καρτερία κατά τον Απόστολο Παύλο».
ο θέμα του Συνεδρίου των ΚΓ΄ Παυλείων (Ιούνιος 2017)

Τέλος, ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου ομ. Καθηγητής κ. Ιωάννης Καραβιδόπουλος ανακοίνωσε στους συνέδρους το θέμα του επόμενου Συνεδρίου (ΚΓ΄ Παύλεια – Ιούνιος 2017) που θα είναι: «Πόλεμος και Ειρήνη, κατά τον Απόστολο Παύλο».

«Χρώμα Βυζαντίου». 3η Έκθεση έργων της Σχολής Βυζαντινών Τεχνών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τις ημέρες του Συνεδρίου στο φουαγιέ της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών λειτούργησε η 3η Έκθεση έργων της Σχολής Βυζαντινών Τεχνών της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά από το 1996 (φέτος κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας). Στη Σχολή δίδαξαν κατά καιρούς και διδάσκουν καταξιωμένοι αγιογράφοι, ζωγράφοι, ψηφιδογράφοι αλλά και συντηρητές αρχαίων και βυζαντινών κειμηλίων. Λειτουργούν τμήματα αγιογραφίας, ψηφιδογραφίας, ξυλογλυπτικής, υαλογραφίας, παιδικά τμήματα, σεμινάρια κλπ. Την επόμενη χρονιά θα λειτουργήσουν δύο νέα τμήματα εγκαυστικής (φαγιούμ) και ξηρογραφίας – νωπογραφίας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69