tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αναβίωσαν και φέτος οι Μωμόγεροι στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο από το Πρωτοχώρι Κοζάνης , στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων, αναβίωσε για 4η χρονιά το πανάρχαιο έθιμο των Μωμόγερων στο κέντρο της Βέροιας.

Από τις 11 το πρωί, τα Μωμοέρια εισέβαλαν στους δρόμους και στα σοκάκια της πόλης και παρουσίασαν το δρώμενο αυτούσιο και με τον παραδοσιακό τρόπο όπως ακριβώς το μετέφεραν οι πρόγονοί μας από τον Πόντο.

Η μια ομάδα ξεκίνησε από την Αγία Παρασκευή και η άλλη ομάδα από την Τράπεζα Πειραιώς με κατεύθυνση την αγορά της πόλης με στόχο να καταλήξουν στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία του Δημαρχείου για πλούσιο ποντιακό γλέντι ανοιχτό σε όλο τον κόσμο.

Αναλυτικά τα δρομολόγια που ακολούθησαν οι Μωμόγεροι:

Μωμόγεροι Ευξείνου Λέσχης Βέροιας: Μ. Μπότσαρη (από Αγία Παρασκευή) – Βήμα Αποστόλου Παύλου – Ρολόι – Μητροπόλεως – Ζωγιοπούλου – Πρ. Ηλία – Κεντρικής – πεζόδρομος προς Κάππου- Ιπποκράτους

Μωμόγεροι από Πρωτοχώρι: Χώρος Τεχνών – Μελικιώτης – Εμμ. Ζάχου – Κονίτσης – ΚΤΕΛ – Αστικά – Βενιζέλου – Μεγ. Αλεξάνδρου – πεζόδρομος Κάππου – Ιπποκράτους

Δείτε βίντεο από την πορεία των Μωμογέρων

{jlex}flickr:72157691674827165{/jlex}

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69