tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εγκαινιάστηκε στο Πλατύ “Το Σπίτι του εποικισμού”

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν στο Πλατύ, με κάθε επισημότητα και παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων τόσο από το Δήμο Αλεξάνδρειας όσο και από πιο μακρινές περιοχές, τα εγκαίνια του λαογραφικού μουσείου που δημιούργησε ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος “Ο Βαρασός”.

Πρόκειται για ένα κόσμημα για το Πλατύ και τη γύρω περιοχή, αφού η τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλαν τα μέλη του συλλόγου αλλά και εθελοντές που συμμετείχαν στην ανακατασκευή – επιδιόρθωση του οικήματος είχε ένα πραγματικά εξαιρετικό αποτέλεσμα. Τόσο από αισθητικής άποψης όσο και από ιστορικής – λαογραφικής. Και τώρα αυτό το μουσείο, το “Σπίτι του Εποικισμού”, είναι έτοιμο να υποδεχθεί οποιονδήποτε θέλει να δει από κοντά τον τρόπο που οι πρόσφυγες από τη Μικρασία ζούσαν στα σπίτια τους, σε αυτά που χτίστηκαν τη δεκαετία του 1920 (μετά το 1923) στην περιοχή και που σκοπό είχαν να στεγάσουν τους διωγμένους από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους λόγω της Ανταλλαγής των Πληθυσμών.

Στην τελετή των εγκαινίων μίλησαν πολλοί από τους προσκεκλημένους του Συλλόγου: ο υφυπουργός των Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο πρόεδρος του συλλόγου Καππαδοκών Χρήστος Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας Α. Οραήλογλου και άλλοι.

Πηγή: https://e-periskopisi.gr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69