tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δράση προβολής της ιστορίας των εξεγέρσεων της Μακεδονίας κατά του οθωμανικού ζυγού από τις βιβλιοθήκες της Μακεδονίας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας – τομέας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουρισμού, Εξωστρέφειας & Ευρωπαϊκών θεμάτων του Δήμου Νάουσας - συμμετέχει σε σύμπραξη με τις βιβλιοθήκες της Μακεδονίας και σε συνεργασία με το γραφείο Αντιδημάρχου Διαδημοτικής Συνεργασίας & Απόδημου Ελληνισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φορείς του Δήμου Νάουσας, που διαθέτουν τεκμήρια τα οποία αφηγούνται τα ιστορικά γεγονότα, εξεγέρσεις, συγκρούσεις με τον κατακτητή, αλλά και κοινωνικά, οικονομικά, εκπαιδευτικά, που αφορούν στην ζωή των Ελλήνων και τα οποία προετοίμασαν το έδαφος για την ανεξαρτησία και συντελέστηκαν στην πόλη της Νάουσας ή στην ευρύτερη περιοχή, με σκοπό την προβολή των ιστορικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στην περιοχή μας τα πρώτα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, τα οποία δεν είναι γνωστά όσο εκείνα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Με άξονα τις βιβλιοθήκες της Μακεδονίας εκφράζεται μια συνολική πρόταση η οποία σχηματικά έχει ως εξής: Οι Βιβλιοθήκες που συμμετέχουν, θα δημιουργήσουν μπάνερ που θα αποτελέσουν τον κορμό έκθεσης με σκοπό την ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων της περιόδου της Επανάστασης στις περιοχές της Μακεδονίας, που στο τέλος θα συνθέτουν όλο το τοπίο της ιστορίας της Μακεδονίας και θα τεκμηριώνονται από τα στοιχεία που θα προκύψουν από την έρευνα σε φορείς της περιοχής ,όπως τα ιστορικά αρχεία του Δήμου, των Μητροπόλεων, των ΓΑΚ κ. ά.

Η πρόταση της Αντιδημάρχου Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, είναι η έκθεση να ξεκινήσει από το φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, που είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο και στη συνέχεια να περιοδεύσει και στις υπόλοιπες πόλεις της Μακεδονίας αλλά και στο εξωτερικό όπως σημειώθηκε, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις Βιβλιοθήκες, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 23/11/2020 στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69