tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Οι αναμνήσεις ενός σπιτιού - Το αρχοντικό του Σιορμανωλάκη

Το αρχοντικό «Σιορ Μανωλάκη», χαρακτηριστικό δείγμα της παραδοσιακής μακεδονικής αρχιτεκτονικής, κυριαρχούσε στην πόλη της Βέροιας, μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα. Το 1960-62 κατεδαφίστηκε.

Ο ιδιοκτήτης του αρχοντικού, Αναστάσιος Σιορ Μανωλάκης, υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα της τοπικής κοινωνίας. Είχε έντονη δραστηριοποίηση κατα τον Μακεδονικό Αγώνα, όντας επικεφαλής της επιτροπής αγώνα της πόλης. Ο απόγονός του, Νούλης Σιορ Μανωλάκης, θυμάται τα πρώτα του παιχνίδια ως παιδί, στην αυλή του αρχοντικού. Αναφέρεται σε ιστορικά περιστατικά που διαδραματίστηκαν εντός της οικίας. «Είχε διανυκτερεύσει ο Βασιλιάς Γεώργιος Α’», αναφέρει μεταξύ άλλων. Και όλα αυτά με έναν αναστεναγμό για την κατεδάφισή του.

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020 ο επιχειρηματίας Νούλης Σιορμανωλάκης συνομιλεί με την Δρ Ιστορίας Αναστασία Ταναμπάση

Πρόκειται για τη σειρά των podcasts που δημιούργησε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σε συνεργασία με το pod.gr , όπου επιστήμονες, επαγγελματίες, δημιουργοί της Βέροιας μοιράζονται μαζί μας τις ιστορίες τους, μιλώντας για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον όπως το ζήσανε και το οραματίζονται.

Συντονιστείτε διαδικτυακά στο http://future.libver.gr/podcasts/ και στο https://www.pod.gr/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69