tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Οικονομικές διευκολύνσεις στα πολιτιστικά σωματεία της χώρας εν μέσω πανδημίας ζητάει ο Τσαβδαρίδης

Να εξεταστούν οικονομικές ενισχύσεις και διευκολύνσεις στα πολιτιστικά σωματεία της χώρας που αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες δυσκολίες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους εν μέσω πανδημίας ζητάει ο Αν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Πολιτισμού.

Με Ερώτησή του ο κ. Τσαβδαρίδης σημειώνει την ανάγκη να εξεταστεί η προσωρινή απαλλαγή των συλλόγων αυτών από την υποχρέωση καταβολής φόρων, δημοτικών τελών ή Τέλους Ακίνητης Περιουσίας προς τους οικείους Ο.Τ.Α. ή έστω την καθιέρωση καταβολής μίας έκτακτης οικονομικής στήριξης για την αντιμετώπιση των δυσβάστακτων οικονομικών υποχρεώσεών τους λόγω των – απολύτως δικαιολογημένων – περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής Ημαθίας τα πολιτιστικά σωματεία είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και τα μόνα έσοδά τους προς το παρόν είναι οι συνδρομές και οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις από τα μέλη τους ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά και ανελλιπώς τους λογαριασμούς ύδρευσης, ρεύματος, δημοτικά τέλη.

Μερικά δε εξ αυτών οφείλουν παράλληλα να συντηρούν με αποκλειστικά δικά τους έξοδα μέγιστης ιστορικής και Εθνικής αξίας πολιτιστικούς θησαυρούς, όπως π.χ. η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων της Νάουσας ενώ άλλοι πολιτιστικοί φορείς της χώρας διεθνούς εμβέλειας, όπως το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα του CIOFF αδυνατούν να αποπληρώσουν εκτός από τις βασικές τους υποχρεώσεις και κόστη συντήρησης και προστασίας κειμηλίων, φορεσιών, μουσικών οργάνων κ.α.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69